Dussen is de zevende Formido die overstapt naar Hubo. De verbouwing wordt nu gestart en in het voorjaar zal de officiële opening plaatsvinden

“Uiteraard zijn wij niet over één nacht ijs gegaan.” vertelt eigenaar Hennie van Ingen, “We hebben goed gekeken naar onze collega’s en de ontwikkelingen in de markt die er gaande zijn. Met de zes Formido collega’s die ons zijn voorgegaan, hebben we contact gehad en ervaringen gedeeld. Binnen ons team kwamen we unaniem tot de keuze voor Hubo. Daar ligt een heldere visie, de koers is duidelijk en de formule past gewoon bij ons”

Na een flinke verbouwing, een nieuwe indeling en de aanpassing van de kleur en assortimenten, zal de winkel in het voorjaar met de nieuwe naam op de gevel openen. “Ja een kans voor flinke opfrisbeurt pakken we met alle handen aan. Het nieuwe concept van Hubo ziet er fantastisch uit en geeft een moderne en vernieuwende uitstraling. De gelegde accenten op het maatwerk en de service zijn goed zichtbaar in de winkel. Wij als team hebben er enorm veel zin in!” gaat Hennie enthousiast verder.

Vergevorderde gesprekken

De zes Formido-winkels die Dussen zijn voorgegaan in de overstap naar Hubo zijn: Formido Wijhe, Formido Sint Annaland, Formido Heinkenszand, Formido Mill, Formido Beek en Donk en Formido Emmer-Compascuum. En de strijd om een aantal andere Formido's is nog niet gestreden. KlusWijs voorspelt nog enkele Formido's te zullen verwelkomen. Maar ook DGN verwacht nog een aantal Formido's bij Hubo, aldus André Strijker, Hubo's hoofd retail-management. “We zijn er blij mee dat we met diverse Formido-ondernemers in een vergevorderd stadium van de gesprekken zijn. Het enthousiasme om Hubo te worden is groot, maar vanzelfsprekend ook niet in alle gevallen mogelijk. Bestaande ondernemers hebben gebiedsbescherming dus in sommige gevallen moeten we ondernemers teleur stellen. We zullen nieuwe winkels pas naar buiten toe communiceren als zij ook alles met hun huidige franchisegever hebben afgerond."