Op 13 februari opende Praxis zijn 180ste winkel en alweer de tiende stadswinkel in Nederland, in Amsterdam Osdorp. Praxis City Osdorp is de eerste stadswinkel in nieuwe huisstijl.

Praxis heeft hoge verwachtingen van het compacte City-concept (v/h Praxis Om de Hoek) en wil zo snel mogelijk naar 20 van die stadswinkels.  Joost de Beijer, Algemeen Directeur Praxis: “Inmiddels openen we deze tiende Praxis City, voorzien van alle best practises van eerdere Praxis City’s en ingericht in onze nieuwe look & feel. Hier vinden onze klanten het meest toepasselijke stadsassortiment.”

Christa Brouwer, de winkelmanager van Praxis City Osdorp is enthousiast : “Samen met een topteam gaan wij straks een prachtige winkel runnen. Tijdens de verbouwing waren veel voorbijgangers nieuwsgierig. Hierdoor kregen wij nog meer zin om de deuren open te zetten en toekomstige klanten kennis te laten maken met onze winkel. Met ons assortiment kunnen wij onze klanten dicht bij huis helpen met hun klussen.”

Speciale winkel
Praxis City Osdorp is de 3e Praxis City in Amsterdam. Dit compacte winkelformat is helemaal toegespitst op de kleine klus en ligt altijd in dichtbevolte stedelijke gebieden. In Praxis City Osdorp kun je ook gereedschap huren en verf mengen. Het is volgens Praxis de ideale winkel om snel even langs te gaan voor de doe-het-zelf klus. Daarnaast is de winkel volgens het nieuwste concept van Praxis ingericht, in een frisse nieuwe look & feel met praktische producten en services voor de stadsklant.

Specifiek assortiment 
Stadswinkels van Praxis voorzien in de wensen van klanten, die graag worden bediend van gemak dichtbij huis. Qua vloeroppervlakte is deze winkel relatief klein waarbij het assortiment afgestemd is op de behoefte van de klant in de buurt. Praxis wil er zijn voor alle makers, ook in grote dichtbevolkte steden, waar niet iedereen een schuurtje met een werkbank of groot gereedschap in huis heeft. Dan biedt Praxis City een uitkomst. En staat iets niet in de stadswinkel, dan helpen ze je vanuit een nabij gelegen grotere Praxis-winkel of natuurlijk online via www.praxis.nl.