De introductie van meer dan tien nieuwe machines in 2019 is misschien wel het meest overtuigende bewijs van het succes van Dual Power. Dit batterijplatform biedt klussers in en rondom het huis een uitgebreid assortiment snoerloos Powerplus gereedschap. Net als eerder in België, is er ook in Nederland een grote belangstelling voor snoerloze machines. Het concept slaat aan en Varo wil in de groeiende behoefte aan snoerloze powertools blijven voorzien.

Het succes heeft meerdere oorzaken. Consumenten gaan steeds meer voor gemak, ook als het gaat om gereedschap. Ze willen geen gedoe met verlengsnoeren om ergens een gat te boren of niet steeds moeten opletten dat ze het snoer van de heggenschaar niet doorsnijden. Varo heeft daar in 2016 met de introductie van Dual Power een antwoord op gevonden. Het concept werd in ijltempo omarmd door consumenten en dat gaf meteen het vertrouwen om het assortiment flink uit te breiden.

Dual Power
De basis van Dual Power wordt gevormd door twee batterijen van respectievelijk 20 en 40 Volt. Deze accu’s passen op een ruim assortiment tuingereedschap en powertools. Ook binnen deze gereedschappen is er een onderscheid tussen 20V- en 40V-machines. De 20V-batterij kan alleen op de 20V-machines worden toegepast, maar de 40V-batterij op alle machines uit het assortiment. Ze geven de zwaardere machines voldoende power, terwijl ze de 20V-machines in staat stellen langer te presteren.
De uitwisselbaarheid van de batterijen maakt Powerplus tot een ‘bijzonder functionele’ powertoolbrand. De klusser heeft aan een 40V-batterij en een oplader voldoende om met alle machines te kunnen werken en spaart dus geld uit.

Introducties
Alleen al voor de eerste helft van 2019 staan acht nieuwe machines klaar om de markt te bestormen. Zo worden in het eerste kwartaal onder meer een nieuwe luchtdrukpomp, een kitpistool, beton-/verfmenger en multitool geïntroduceerd. Later volgen in ieder geval nog een multilader en een LED-lamp.
Daarmee houdt het niet op. Varo blijft investeren in Dual Power, omdat het overtuigd is van zijn kracht. Daarom wordt ook voor de klussen in de tuin het aanbod verder uitgebreid. Zo zien in 2019 onder andere een nieuwe bladblazer en verticuteerder het levenslicht.

Doorontwikkeling
Varo blijft ook steeds verdre inzetten op zijn andere lijnen. Kwaliteit, veiligheid en gebruiksgemak zijn essentiële voorwaarden. Dat betekent dat Varo ook blijft investeren in de doorontwikkeling van die producteigenschappen.
Zo zijn de boorhamers van Powerplus uitgevoerd met een dubbel anti-trilsysteem waarmee de schokken voor de gebruiker zoveel mogelijk worden opgevangen. Ook aan andere ergonomische eigenschappen wordt continu aandacht besteed. Zo houdt Varo het kwaliteitsniveau van haar powertools op het gewenste hoge peil.

Prestaties
Datzelfde geldt voor de prestaties. De machines zijn om meerdere redenen populair, maar prestatie is een absolute vereiste. Ook een doe-het-zelver stelt eisen aan de machines waarmee hij werkt. Hij moet op de machines kunnen vertrouwen en ervaren dat ze waar voor hun geld bieden. Voor de retailer geldt hetzelfde: hij wil zijn klanten kwaliteit bieden en moet de Varo-producten met een gerust hart kunnen verkopen.
Door gebruik te maken van hoogwaardige materialen en onderdelen en slimme toepassingen overtuigt Varo zijn klanten van de kwaliteit. Daarom geeft Varo ook bewust drie jaar garantie op haar machines. Varo gelooft in haar producten en toont dat door dat vertrouwen aan de markt mee te geven.