"Bij Bauhaus is niet alles in iedere winkel hetzelfde", zei Herwin Oost al eens in MIX. Maar als iets in één winkel goed werkt, kopiëren ze het graag door naar andere winkels. Zo zien we de dierenafdeling van Bauhaus Venlo nu ook terug in andere Bauhaus-bouwmarkten.

Na een succesvolle pilot in Bauhaus Venlo, is deze afdeling nu ook in de vestigingen in Groningen en Twente geïntegreerd. Het concept is inmiddels ook door andere landen overgenomen.

Herwin Oost, algemeen directeur Bauhaus Nederland: “Het is ideaal dat wij in Nederland de ruimte hebben om te ondernemen, en concepten waar wij in geloven lokaal kunnen ontwikkelen. De klant bleek voor de totale winkelbeleving behoefte te hebben aan een dierenafdeling, dus ontwierp onze inkoper tuin, Robbert Haan, een voor Bauhaus nieuwe afdeling. Natuurlijk zijn we trots dat ons initiatief nu ook internationaal navolging krijgt”.

De dierenafdeling heeft een uiteenlopend assortiment dierenbenodigdheden, voor hond, kat en knaagdier.

In een eerder artikel in MIX schreven we over Bauhaus' dierenafdeling in VenloAls eerste van alle Bauhaus-winkels heeft die in Venlo een afdeling met dierenbenodigdheden en -voeders: dibevo in jargon. “We hebben hier 400 vierkante meter van dat assortiment. Vooral gericht op hond, kat en knaag, met een beetje vis en vogel. Van nul af opgebouwd door onze inkoopafdeling. Scherp op prijs, zonder concessies aan de kwaliteit Bij ons vindt je dus Eukanuba en Whiskas. Als dit een succes is, zullen we dat ook wel doorvoeren in onze andere winkels. Maar hier hebben we in ieder geval lekker de ruimte.”