De zestiende vestiging van Hornbach komt in Apeldoorn. De Raad van State gaf Hornbach vorige week groen licht om te bouwen op de plek van de voormalige Americahal in Apeldoorn. 

Hornbach start de voorbereidingen na dit akkoord direct. Apeldoorn wordt, na Duiven, de tweede vestiging van Hornbach in de provincie Gelderland. De koop was een paar jaar geleden al gesloten, maar het akkoord van de Raad van State is een grote stap. Nu zijn zowel bestemmingsplan als vergunning onherroepelijk, dit betekent dat Hornbach een vestiging mag openen met tuincentrum en afhaalcentrum op de plaats waar nu de Americahal staat, aan de Laan van Erica.

16e van 25 bouwmarkten

“Iedereen doet het liefste waar hij goed in is”, zegt Evert de Goede, algemeen directeur Hornbach Bouwmarkt Nederland. “En bij ons is dat: bouwen. We gaan meteen aan de slag met de voorbereidingen. De provincie Gelderland staat al jaren op onze lijst om hier ook een vestiging te bouwen. Komend voorjaar openen wij een nieuwe vestiging in Duiven en we kunnen niet wachten om een tweede vestiging te openen in Gelderland. Ruim 9.100 vierkante meter voor een prachtige nieuwe bouwmarkt en 4.800m2 voor een tuincentrum. En ook komt er een afhaalcentrum voor bezoekers van 1.700 vierkante meter. Het gaat goed met Hornbach in Nederland, en we zijn trots dat we binnenkort ook de mensen in Apeldoorn en omgeving mogen verwelkomen. Hornbach heeft momenteel veertien vestigingen in Nederland. Begin volgend jaar wordt in Duiven de vijftiende vestiging geopend. Apeldoorn zou dan dus de zestiende vestiging zijn. De ambitie van Hornbach is circa 25 vestigingen in Nederland."