Vandaag openden Eric en Petra Davies de deuren van hun KlusWijs Steenbergen officieel.

"Oei, de MIX. Nou word ik toch ineens zenuwachtig", verzuchte Eric Davies toen we hem spraken op de openingsdag van zijn KlusWijs-bouwmarkt.

Davies stapte over van Formido naar KlusWijs en had net een heel soepele verbouwing achter de rug. "De derde in vijf jaar tijd", zegt hij. "Eerst stortte het dak van de winkel in en moesten we in twee weken tijd een  noodwinkel inrichten. Dat ging toen best wel soepel. Maar toen we daarna onze eigen winkel weer betrokken was het echt een drama. Dat kostte zoveel bloed, zweet en tranen. Daar was ik nu ook weer bang voor. Maar het is zó makkelijk gegaan. Echt niet normaal meer."

Davies is heel blij met de medewerking van het KlusWijs-team en alle leveranciers. Zijn bouwmarkt van 2.700 m2 ziet er dan ook strak uit en vormt een mooie combi met de gloednieuwe KW Wonen. "We waren al heel sterk in maatwerk-kasten", zegt Davies. "Maar wat er nu gebeurt met zo'n decoshop, is niet normaal. Hoe gemakkelijk klanten deco-spulletjes meenemen. Kussentjes, klokken, lampjes, krukjes. Het loopt als een tierelier. Zeker ook dankij de mooie merken die we nu kunnen voeren. En maatwerk-opdrachten joh. Véél." 

Kracht van Davies is zijn ondernemerschap en zijn teamwork, aldus KlusWijs-directeur Hans Hortensius. Van dat ondernemerschap geeft Davies meteen al blijk door tijdens deze openingsdag 50 lagere scholieren over de vloer te krijgen om een vogelhuisje te knutselen voor in de boom van hun nieuwe speeltuin.