Lijmen op commando met Bison Led-Light Booster

Lijmen op commando met Bison Led-Light Booster

Bison introduceert een supersnelle en extreem sterke reparatielijm met geïntegreerde UV-lamp. Daarmee wordt lijmen op commando mogelijk. “We zijn altijd in contact met de markt, waardoor we waardevolle producten blijven ontwikkelen.”

“Stel dat je iets wilt lijmen, maar je wilt ook nog kunnen ‘sturen’ voordat het definitief vast gaat zitten. Waar een secondelijm direct vast zit, daar kan je met de Bison Led-Light Booster gelijmde delen nog stellen”, legt Marketing Manager BeNeLux Steven Fitsch uit. “Je bepaalt zelf wanneer de positie goed is. Pas dan maak je de verlijming of opvulling definitief door met een ledlamp erop te schijnen. Daardoor kun je heel nauwkeurig lijmen of repareren.”

Lijm activeren met een UV-lamp
Bison Led-Light Booster lijmt, vult en dicht allerlei soorten materialen af. Je kunt het ook gebruiken als een coating en het is bovendien overschilderbaar. Zodra de unieke lijmformule wordt geactiveerd door het licht van de UV-lamp, hardt de lijm binnen enkele seconden volledig uit. Fitsch: “Je kunt nog stellen, het gaat niet gelijk aanhechten. Iets zit pas muurvast als de UV-lamp erop komt. Dankzij de uitstekende vuleigenschappen van de lijm hoeven de te verlijmen oppervlakken niet passend te zijn. Dit is anders dan bij gewone secondelijmen.” In Nederland is de Bison Led-Light Booster dan ook gekozen tot Product van het jaar 2019.

Altijd op zoek naar innovaties
“We hebben bij Bison een compleet productgamma, waarbij we altijd op zoek zijn naar extra toepassingen”, zegt Frank Heus, Director Benelux. “Dat doen we bijvoorbeeld met ons Bison informatiecentrum, waar we veel informatie vandaan halen.” Met deze online lijm- en kitadviseur geeft Bison advies welk product het beste gebruikt kan worden voor een bepaalde toepassing. Fitsch vult aan: “We volgen ook social media nauwgezet. Hier geven we tips & tricks, beantwoorden vragen en helpen klussers weer op weg. De reacties van eindgebruikers zijn heel waardevol.”

Heus is ervan overtuigd dat Bison waardevolle producten ontwikkelt door direct contact met de markt te hebben. “Natuurlijk bekijken we nieuwe toepassingen vanuit de chemische mogelijkheden, maar ook vanuit de lokale markt. Daarbij stellen we vragen als: “Wat zijn de plekken of de werkzaamheden waar we je mee kunnen helpen? Wat kunnen we voor je verbeteren? Op die manier hebben we ook gewerkt bij de ontwikkeling van Bison Poly Max. En ook Bison Led-Light Booster gaan we maximaal in de markt zetten, het is een innovatief product in deze sector, maar wordt al jaren toegepast in andere sectoren, zoals door tandartsen.”

Bison Led-Light Booster komt medio juni op de markt, waarbij de focus eerst op dhz komt te liggen. Heus: “We ondersteunen dealers met een instore displays met een Bison tv-scherm met bewegende beelden. Irritant? Nee hoor, door een sensor gaan de how-to-video en de commercial alleen draaien bij beweging.” De promotie gebeurt vanaf tweede positie en ook vanuit het schap. “En we hebben een Bison Limited Edition display, waarop al heel enthousiast is ingetekend.” Fitsch: “Wij verwachten dat consumenten ook enthousiast zullen zijn. Met een aantrekkelijke verkoopprijs bieden we eindgebruikers een betaalbaar en vooral kwalitatief product dat repareren nog makkelijker maakt.”

Veel klussen in huis: kansen
Het valt Heus op dat mensen zich er vaak niet bewust van zijn dat er veel klussen in huis liggen die je zelf ook makkelijk kunt doen. Dat biedt volgens hem kansen voor de retail. “Dit is er ook zo één.” Ondanks het feit dat we vergrijzen en minder snel zelf gaan klussen, ziet hij kansen. “Er ligt nog een grote markt die je te gelde kunt maken. Daarvoor bieden we verschillende productvarianten en kleine hoeveelheden, makkelijk en efficiënt in het gebruik. We gaan dit dan ook samen met de retailers doen in een win-win situatie.”  

Product van het Jaar 2019
Elk jaar onderwerpen fabrikanten van merkartikelen in meer dan 45 landen hun vernieuwde en innovatieve producten aan het oordeel van consumenten. In Nederland geven 5.000 consumenten hun mening over de producten die ze gepresenteerd krijgen. Zij kiezen het Product van het Jaar in verschillende categorieën. In Nederland is de Bison Led-Light Booster gekozen tot Product van het jaar 2019 in de categorie DIY.

Deel dit bericht

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Word abonnee

  • Ontvang iedere editie van Vakblad MIX
  • Ontvang onze email-nieuwsbrief
  • Toegang tot álle content op MIXonline.nl
  • Inclusief marktcijfers en artikel-archief
  • Geef 3 collega's een login cadeau
  • Een openbaar persoonlijk profiel
  • Je persoonlijke nieuwsoverzicht in MijnMIX
  • Reageren op artikelen
Word abonnee