Met de afronding deze maand van het Formido-project versterkt Praxis zijn zelfverklaarde top-positie in de DHZ-sector. Aldus de Maxeda-formule zelf.

In anderhalf jaar tijd heeft Praxis 42 Formido winkels omgebouwd naar Praxis om op een totaal van 191 winkels te komen. Praxis: "Ook op andere fronten gebben wij ons marktleiderschap verstevigd, onder meer door de lancering van een nieuwe look & feel en een nieuwe marketing campagne. Investeringen in digital hebben de online omzet exponentieel laten groeien."

"Formido-integratie gelukt"
Joost de Beijer, Algemeen Directeur Praxis: “Afgelopen anderhalf jaar hebben we diverse grote projecten opgestart om Praxis op alle fronten te laten groeien.” De ombouw van Formido naar Praxis is één van deze grote projecten. Het voornemen destijds om 40-45 winkels te integreren in Praxis is met de teller nu op 42 ruimschoots gelukt. In een paar weken tijd vond steeds een volledige metamorfose plaats en vaak waren er meerdere winkelverbouwingen tegelijkertijd. De Beijer vervolgt: “De winkels zijn slimmer ingedeeld, met 20% meer schapruimte, zodat het Praxis-assortiment goed tot zijn recht komt.”

Enthousiaste teams, meer omzet
Met zorgvuldigheid is volgens Praxis naar het potentieel van alle Formido-winkels gekeken. Daar waar een eigen winkel niet zou worden omgebouwd, kregen de medewerkers met een vast contract een baan aangeboden bij een Praxis in de omgeving. De Beijer: “Medewerkers en franchisers die nu voor het Praxis-merk werken, dragen met trots en plezier hun steentje bij en de omgebouwde winkels doen het goed. De winkels hebben meer klanten, meer omzet en een betere marge. Ik vind dat iedereen een topprestatie heeft geleverd. Zoveel nieuwe winkels in zo’n korte tijd opleveren, met enthousiaste teams die zoveel tevreden klanten helpen, daar gaat het om.” 

Maxeda-strategie: meer vernieuwing en investeringen
Als onderdeel van de Maxeda-strategie heeft Praxis afgelopen jaar nog meer vernieuwd. Investeringen in nieuwe assortimenten, digitale kanalen en tools zoals een vernieuwde website, een nieuw E-DC en projecten als ‘Klik & Haal af’ hebben voor een exponentiële groei gezorgd. Intern zijn de IT-processen sneller en eenvoudiger gemaakt met o.a. de introductie van de nieuwste SAP S/4HANA-applicaties en interne HR-tools.
Guy Colleau, CEO van moedermaatschappij Maxeda DIY Group hierover: “Dankzij onze teams die door goede samenwerking ons volledige potentieel en synergie ontsluiten, hebben we dit bereikt. We zetten met deze projecten belangrijke stappen in het uitbouwen van onze multiformat en omnichannel DHZ-retail-organisatie, met onze twee zeer sterke merken Praxis in Nederland en Brico in België.”