Op 1 juli 2019 is Praxis Zoetermeer door SBB verkozen als beste leerbedrijf voor mbo-studenten van de provincie Zuid-Holland in de sector Handel. Uit 1.600 voordrachten heeft de jury een winnend leerbedrijf en een winnende praktijkopleider per provincie voor elke sector uitgeroepen. De provinciale winnnaars strijden nu verder om de landelijke titel, welke 18 november bekend wordt gemaakt.

Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Praxis, de grootste doe-het-zelf-keten van Nederland met 191 winkels, heeft in bijna al die winkels mbo-studenten die stage lopen of werken in een leerbaan. Door studenten te helpen opleiden in de praktijk, levert Praxis een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap. Praxis begeleidt mbo-studenten Handel en Logistiek, vooral met opleidingen tot Verkoper, Eerste Verkoper of Manager retail.

Merel Vollenberg, Hoofd Personele Ontwikkeling Praxis, licht enthousiast toe: “Praxis vindt het belangrijk te investeren in opleiding en professionalisering, van eigen medewerkers en van stagiairs en bbl-ers. Ons stagebeleid en onze samenwerking met SBB zijn erop gericht een excellent leerbedrijf te worden. Praxis Zoetermeer geeft perfect invulling aan die ambitie. Een terechte provinciewinnaar waar we enorm trots op zijn.”

Bekendmaking beste leerbedrijf en beste praktijkopleider van Nederland
Op 18 november, de ‘Dag van het mbo’, worden uit de provinciewinnaars het beste leerbedrijf en beste praktijkopleider van Nederland gekozen. Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen zij gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening.