Op de tuinbeurs Spoga + Gafa pakte Eurom uit met innovaties en vernieuwingen. Tal van slimme en vernuftige seizoenproducten voor buiten werden aan het publiek gepresenteerd. “We blijven innoveren, functioneel is daarbij het uitgangspunt.”

Tijdens de beurs in Keulen richtte Eurom zich specifiek op hun productcategorieën voor buitengebruik. Logisch, wanneer je op een tuinbeurs staat. Lastig voor Eurom, want het bedrijf moest daarbij een selectie maken van al het nieuws dat ze te vertellen hebben. “We presenteerden nieuwe, innovatieve tuin- en seizoensproducten waarmee we vooroplopen in de markt”, zegt directeur Wycher Bakker.

“Functioneel is heel belangrijk voor ons”, volgens Bakker. “Onze producten zijn vaak echte probleemoplossers. Een voorbeeld? Nou, wij vinden dat je een app bijvoorbeeld alleen moet inzetten als deze een functie heeft. Bij Eurom blijven we altijd innoveren, kwaliteit leveren en zorgen voor vernieuwing.” Met dit vertrekpunt presenteerde Eurom mooie en vooral slimme producten op de beurs. En werd in het verleden nog wel eens een proefballonetje opgelaten om vervolgens daarna pas te gaan produceren, nu is deze strategie aangepast. “Alles wat op de beurs was te zien, is vrijwel direct leverbaar. We introduceren nu zo snel producten, dat mensen daarover verbaasd zijn.” Een overzicht.

Innovatieve terrasverwarmers op gas
Een complete lijn van innovatieve terrasverwarmers op gas bestaande uit vier series.  Alle modellen komen in een moderne matzwarte uitvoering. “Als eerste hebben we een traditioneel model terrasverwarmer, het zogenaamde champignon model. Ons model is onderscheidend en uniek omdat wij een exclusieve tooling hebben met een kleinere branderkop. We vonden dat een regulier model teveel capaciteit had, dus ontwikkelden we een energiezuinigere branderkop en verkleinden de tank waar de gasbus in komt te staan. Bijkomend voordeel is dat de verpakking zo’n 20% kleiner geworden. De voordelen? Makkelijker vervoer en minder beslag van schapruimte. Het rendement is nagenoeg gelijk gebleven en het design is bovendien mooier geworden”, vindt Bakker.

De nieuwe flame-heater is iets minder hoog dan de gebruikelijke modellen. Daardoor is deze ook geschikt voor bijvoorbeeld partytenten. “Ook bieden we de Area lounge-heater. Dit is een halfhoge terrasverwarmer, die al jarenlang succesvol is en veel verkocht wordt. Ook dit model is gerestyled van zilverzwart naar fraai matzwart. En tenslotte de Outdoor veranda-heater, in de stijl van een gaskachel zoals je die thuis ook hebt. Fraaie houtblokken met behaaglijke warmte? Dat kan vanaf nu dus ook buiten.”

Nieuw assortiment elektrische terrasverwarmers
“Bij de elektrische terrasverwarmers zijn we marktleider en op de beurs presenteerden we een nieuw assortiment. We vernieuwen ieder jaar, waardoor onze producten steeds beter worden. Nieuwigheden zijn onze nieuwe lamp en reflector. Het streven is altijd om een lamp zo min mogelijk licht te laten geven met zoveel mogelijk warmte en de reflector deze warmte zoveel mogelijk te laten verspreiden. Daar zijn we weer een grote stap verder mee gekomen.” Eurom staat ook bekend om hun Shadow terrasverwarmers. “Hierbij introduceerden we nu de Golden Slim lampen. Deze hebben net als de Shadow een lamp die weinig licht geeft, maar wel z’n warmte beter afgeeft door een gepolijste reflector. De verwarmer is horizontaal en verticaal te draaien, heeft een volledig metalen behuizing en een afstandsbediening met zes standen.”

Als tweede noviteit bieden ze de bekende booglamp uit de woonkamer nu ook aan als terrasverwarmer. “Het is serieuze boog met een kap van meer dan 70cm doorsnee. Een uniek design voor buiten die we zelf hebben ontwikkeld. Deze is met de Eurom-app te bedienen. Als derde hebben we een nieuw schemerlamp model ontwikkeld. We wilden hierin een warmtelamp met meer licht toepassen, maar wel in een kleur die men als sfeervol ervaart. Daarbij bieden we een speciale afstandsbediening met een groot bereik, zo’n 15 meter. Heel handig voor bijvoorbeeld de horeca met grotere terrassen.” Als laatste borduren we voort op Heat and Beat. Deze terrasstraler is er nu als tower en heeft sfeerverlichting met verschillende kleuren en een hoge kwaliteit van speakers en een subwoofer.” Eurom biedt ook terrasverwarmers zonder lampen, de zogenaamde heatpanels, verkrijgbaar in grotere capaciteiten en nu in een witte variant. En het bedrijf presenteert een mobiele terrasverwarmer - die op gas werkt – een handzaam model om overal mee naar toe te nemen. Deze Outsider is handig voor allerlei gebruik, zoals bij klussen, kamperen of vissen. Bakker: “Iedereen weet er wel een toepassing voor.”

Slimme producten voor de tuin
Voor bewatering biedt Eurom complete wandslangboxen, sproeiers en waterpompen. “We zagen dat bij onkruidbestrijding de slang vaak te kort was of de gasbus te zwaar werd gevonden. Volgend jaar introduceren we een kleine steekwagen voor deze gasbus. “Onze brander heeft een serieuze vlam, waar je eenvoudig grote oppervlakten mee doet.” De trolley wordt zowel als set en los verkocht. Voor de elektrische variant is de Weetburner 2-in-1 geschikt. Bakker: “Wij hebben een uniek en zeer concurrerend model dat perfect werkt.” Bij de bladruimers is er een variant op wielen ontwikkeld. Deze Garden Vacuum kan blad wegblazen en opzuigen én tegelijk hakselen. “Hiermee spelen we in op de vergrijzing. Bovendien is deze stofzuiger voor de tuin ook handig voor kunstgras.” Bij het accutuingereedschap zijn een bladblazer en een onkruidborstel te vinden. De laatste werkt met een hard kunststoffen borsteltje, geschikt voor tussen de voegen van tegels. Alle accu’s zijn 4Ah en 18V, meer dan genoeg voor lang gebruik. Als laatste valt de complete lijn van hogedrukreinigers op. Bakker geeft aan dat dit een uitdagend assortiment is door het grote aanbod. “Maar aan onze reinigers kun je wat verdienen. Bovendien hebben we pomphuizen van aluminium in plaats van kunststof, zijn onze slangen langer en leveren we standaard een vloerreiniger erbij. We bieden ook accessoires voor speciale toepassingen, zoals een riool of een auto.”

Ondersteuning bij al deze nieuwe producten biedt Eurom onder andere op tv in De Grote Tuinverbouwing en bij Baas BBQ. Bakker: “Onze nieuwe catalogus is klaar voor de winter. Bovendien hebben we tijdens de beurs onze nieuwe website geïntroduceerd. Die bevat meer functies, meer teksten en meer video’s. Ook hebben de artikelen een betere vindbaarheid en kunnen we onze klanten meer hulp geven. Die willen we maximaal ontzorgen, van productie tot aftersales.” 

Eurom, Genemuiden, (+31) 038 385 43 21, www.eurom.nl, info@eurom.nl