Hornbach verstevigt zijn positie. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die het Duitse bedrijf vandaag presenteert. De geconsolideerde omzet van Hornbach Group, het moederbedrijf van de gelijknamige bouwmarkten, is in het eerste halfjaar van 2019 (looptijd 1 maart 2019 tot 31 augustus 2019) met 9% gestegen naar € 2,6 mrd. 

In Nederland noteerde de bouwmarkt voor het achttiende kwartaal op rij dubbele groeicijfers. Daarmee presteert Hornbach beter dan de Nederlandse DHZ-branche, die een groei van 3% (aldus GfK) rapporteerde. Vanwege de positieve cijfers in de eerste zes maanden heeft de Raad van Bestuur de prognose voor het volledige boekjaar 2019/2020 verhoogd.

Een ontwikkeling die voorlopig niet ten einde lijkt te komen. “We zijn uiteraard zeer tevreden over de omzetontwikkeling in ons land”, laat Evert de Goede, Algemeen Directeur Hornbach Nederland, weten. “We zien bovendien nog volop groeimogelijkheden in Nederland. Daarbij blijven we ons concept, een groot assortiment tegen vaste lage prijzen mét uitgebreide service, trouw. Want ons concept werkt. Dat blijkt niet alleen uit de verkoopcijfers, maar ook uit klanttevredenheid. Vorige week werden we door consumenten voor de veertiende keer uitgeroepen tot Beste Bouwmarkt van Nederland en namen we ook voor de tweede keer de Webshop Award Bouwmarkten in ontvangst. We kijken uit naar de opening van onze vijftiende vestiging in Duiven in het voorjaar van 2020. Op de planning staan vestigingen in Apeldoorn, Enschede, Almelo, Nijmegen en Rotterdam. Ik verwacht niet dat de teller bij twintig blijft steken.”