Hornbach-directeur Evert de Goede snapt er niets van: "Hoe bestaat het dat Akzo en Sigma vinden dat ons geschoolde personeel hun professionele verf niet kan verkopen terwijl de consument in iedere webshop die liters Sikkens en Sigma wel kan kopen.” HIj is die houding zat en wil hem doorbreken.

Hornbach gaat altijd prat op de mix van consumenten en professionals onder de klanten. Hoe zit dat precies? “In Tilburg hadden we destijds de aftrap en sindsdien hebben we ieder jaar onze omzet duidelijk kunnen verhogen. Wat me dwarszit, is dat leveranciers ons weigeren producten te leveren. Hoe bestaat het dat Akzo en Sigma vinden dat ons geschoolde personeel hun professionele verf niet kan verkopen terwijl de consument in iedere webshop die liters Sikkens en Sigma wel kan kopen.”

Doekjes voor het bloeden

Maar Bosch blauw, Sigma en Sikkens zijn tegenwoordig toch wél beschikbaar voor de bouwmarkten? “Nou”, zegt De Goede, zichtbaar geërgerd, “Dat zijn natuurlijk maar heel beperkte ranges. Doekjes voor het bloeden. En het ergste is nog dat ze denken dat ze ons iets anders denken wijs te maken. Als je ziet hoeveel professionele klanten met hun busjes bij ons over de vloer komen. Dan is het mij een raadsel waarom je die omzet niet pakt als fabrikant. Zeker in de verf en de bouwproducten, Die passen heel goed bij ons. Dat stoort me, we nemen er geen genoegen mee en zullen de arrogantie van die leveranciers doorbreken.”