Met een compact en toch compleet gamma biedt HPX zelfklevende schilderstapes. Al meer dan 15 jaar richt het Belgische bedrijf zich op de vakman, de schilder en de betere doe-het-zelver. “We bieden alles om een complete schilderklus af te werken.”

Compact en toch compleet
“We bieden een compact, maar compleet assortiment masking tapes. Dus geen acht soorten, maar drie soorten tapes. Dat zorgt voor een goede omzetsnelheid”, zegt Henk Post, managing director bij HPX. “Speciaal voor het VBS-kanaal heeft HPX een uitgekiend assortiment samengesteld. Masking is de basis, aangevuld met een selectie uit ons bestaande pakket van producten die gevraagd worden in het VBS-kanaal. Dan moet je denken aan onder andere dubbelzijdige montagetapes en reparatietapes.”

Washi tapes uit Japan
Een ontwikkeling die zo’n tien jaar geleden is begonnen, is de Washi schilderstapes. Post geeft aan dat Option Tape de verkoop­kansen al vroeg signaleerde voor deze masking tapes. “De laatste jaren is de vraag sterk gestegen en het product heeft veel toekomst.” Washi tapes worden gemaakt van Japans rijstpapier, waarbij het originele papier uit Japan afkomstig is en in België verder wordt verwerkt als eindproduct.

Post legt uit: “Washi schilderstape is soepeler dan papier van houtpulp, en de vezels zijn sterker. Het heeft bovendien een heel goede UV-bestendigheid, uitstekende hechting, laat geen lijmresten achter en werkt daardoor tijdbesparend. In een aantal landen is het marktaandeel al meer dan 50% bij de professionele schilders en dit percentage is nog steeds groeiend. Er liggen dan ook nog veel mogelijkheden voor het VBS-kanaal. Want niets is vervelender dan lijmresten bij schilderstape.” Ook een perfecte aflijning is een belangrijk voordeel van dit type tapes.
Naast deze drie series voert HPX ook beschermingsfolie: Easy mask. Deze folie is voorzien van een tape heeft dezelfde kenmerken als de Washi tape. “Een aantal van onze masking tapes bieden we ook aan in 25 meter voor de kleinere klussen, ideaal voor het VBS-kanaal. De kwaliteit van al onze producten is afgestemd op professioneel gebruik, dus één kwaliteit voor zowel VBS- als het professionele kanaal”, zegt Post.

Ondersteuning en goede marge aan onze dealers
Dealers worden ondersteund met schappenplannen en displays, interessante acties en digitale aanwezigheid in tal van media. “We verkopen alleen via onze dealers, zelf verkopen we niet aan de eindgebruikers, zoals schildersbedrijven. We bieden een goede marge voor onze wederverkopers. Samen met onze distributeurs bezoekt onze buitendienst ook de verkooppunten. Diezelfde distributeurs geven we trainingen en bieden we advies.”

Producten zijn bij HPX eenvoudig te bestellen. Post: “Hiervoor werken we samen met een aantal belangrijke distributeurs. Zij verzorgen voor ons de leveringen en ze doen dit correct en snel. Voor een optimaal proces zijn we voor onze artikeldata aangesloten bij EZ-base en hebben we onze eigen bestanden. Daarmee kunnen we data compleet en eenvoudig aanleveren.”

Sneller met het juiste product
Met een verdubbeling van de omzet in de laatste vijf jaar is het Belgische bedrijf stevig gegroeid. Post: “Inmiddels hebben we meer dan vijfentwintig jaar ervaring in technische tapes in tien verschillende branches. Jaarlijks gaan meer dan 12 miljoen rollen tape de deur uit en dit aantal stijgt nog steeds.”

“Alles gebeurt in België met een team van meer dan 40 medewerkers die de verkoop, ontwikkeling en de productie doen.” Om de groei van het bedrijf op te vangen groeide het bedrijfsoppervlak afgelopen jaar met 4.000 m2, waardoor nu 10.000 m2 beschikbaar is voor de productie en opslag. Enkele maanden geleden zijn de nieuwe kantoren in gebruik genomen. Post: “We hebben een eigen R&D-afdeling, die ook kijkt naar de vragen uit markt. In vergelijking met onze concurrenten zijn we daardoor veel flexibeler. We kunnen dus snel inspelen op de vragen van een eindgebruiker waardoor we snel met het juiste product kunnen komen. Ontwikkelen doen we volledig in eigen huis. Kwaliteitstape tegen een redelijke prijs, dat is waar de gebruiker om vraagt.”  

Washi schilderstapes
•    Masking 4400 fineline. Dit is een dunne, stabiele, UV­-­bestendige masking tape.
•    Masking 4800 delicate surfaces. Deze tape is geschikt voor verflagen en andere delicate ondergronden, zoals behangpapier. Het heeft een lagere kleefkracht.
•    Masking 4900 extra strong. De naam geeft het al aan: deze tape heeft een hogere kleefkracht, het is een sterkere tape. Ideaal voor buitengebruik en bij ruwere ondergronden.

Meer dan 25 jaar ervaring in zelfklevende tapes
Met meer dan 25 jaar ervaring in de sector van de zelfklevende tapes biedt HPX een breed gamma van producten aan. Hoge kwaliteit, deskundig advies en productontwikkeling staan centraal.

John Bijvoet, Bijvoet Verf & Behang in IJsselstein
 “Ook profklanten ontvangen de tape goed”
“De kwaliteit van HPX is meer dan goed. Vroeger verkochten we twee andere merken, maar daarbij keek ik altijd met een schuin oog naar HPX. Waarom? Omdat ze al een poos op de markt actief zijn en omdat ze prijstechnisch interessant zijn.”

“Maar ik twijfelde. Toch heb ik ze een kans gegeven, door de drie merken eerst naast elkaar te verkopen. HPX werd daarbij heel goed ontvangen, de prijs en de kwaliteit zijn goed. Daarop besloot ik om de andere merken uit te laten lopen. Een verwerker kiest het liefst voor een goed product met een acceptabele prijs, zo merkten we. En tegenwoordig kun je overal tape kopen. Omdat er veel aanbod is met lagere prijzen moet je een betaalbaar en kwalitatief alternatief hebben. Dat hebben we nu en we krijgen zelfs de kans om bij profklanten te mogen leveren.”

“De ondersteuning is bovendien goed. Bij de start hebben ze het schap mooi ingericht. Ik heb regelmatig contact met buitendienstman. En als ik wat heb, dan is ‘ie er. Dat weet ik zeker. Alleen… ik heb nog geen klachten bij de hand gehad!”