Hornbach ontving de sleutels van haar nieuwe vestiging op industrieterrein Centerpoort-Nieuwgraaf in Duiven. Vanaf vandaag starten de medewerkers met de inrichting en bevoorrading van hun projectbouwmarkt.

Aannemer Ten Brinke Bouw legt momenteel de laatste hand aan de bouwmarkt, de allereerste Hornbach in Gelderland, die een oppervlakte van bijna 16.500 m2 heeft. Van buiten is de bouwmarkt af, binnen wordt hard gewerkt. “We gaan aan de slag met het opbouwen en vullen van de schappen”, vertelt Hornbach-directeur Evert de Goede. “Dat is een geweldige logistieke operatie, die we in fases uitvoeren. Ons assortiment heeft een totale omvang van 120.000 verschillende artikelen.”

Tweehonderd man sterk
Voor de inrichting van de bouwmarkt staan tweehonderd nieuwe medewerkers klaar. Die trok Hornbach onder meer aan door samenwerking met het UWV en het Werkgevers Service Punt Midden-Gelderland. Evert de Goede vervolgt: “We hebben een vakkundig en divers team klaarstaan. De afgelopen maanden hebben nieuwe medewerkers een inwerktraject gevolgd in vestigingen in de buurt. Maar niets leuker natuurlijk dan starten in je eigen bouwmarkt. Het inrichten doen we dan ook met z’n allen. Zo weet iedereen meteen waar alle producten staan en raken collega’s op elkaar ingespeeld. Dit alles zorgt ervoor dat we klanten, wanneer we onze deuren in het voorjaar van 2020 openen, goed wegwijs kunnen maken en van het beste advies kunnen voorzien.”

In MIX 2019-6 spraken we al uitgebreid met Hornbach-directeur Evert de Goede. Check hier dat interview.