En weer bedacht Hornbach een ludieke actie. 27 december wordt 'Derde Klusdag'.

Kerstavond, Eerste Kerstdag, Tweede Kerstdag. Dan zijn de kerstdagen in Nederland voorbij. Tenminste: officieel. Want steeds meer mensen plakken er een derde Kerstdag achteraan, om bij te komen van alle verplichtingen en te doen waar je zelf zin in hebt. Doe-het-zelvers kijken dan ook reikhalzend uit naar Derde Klusdag, aldus Hornbach. 

Dus riep de bouwmarktketen 27 december uit tot nieuwe nationale feestdag: "Derde Klusdag".

“Derde Klusdag is dé feestdag waar elke doe-het-zelver naar uitkijkt”, vertelt Maarten Post, Marketing Manager Hornbach Nederland. “Want december is een gezellige maand, maar die brengt ook een hoop verplichtingen met zich mee: de kerstboom optuigen, bezoekjes aan de kerstmarkt, het kersdinertje bij de schoonfamilie. Stiekem tellen doe-het-zelvers af naar de dag dat die verplichtingen achter de rug zijn. Derde Klusdag! Een dag om eindelijk je handen weer eens uit de mouwen steken en projecten aan te pakken. Dat begrijpen wij bij Hornbach als geen ander en dus steken we de klussers een hard onder de riem en tellen samen af naar 27 december.’’

Met een social-campagne in de humoristische Hornbach-stijl, brengt de bouwmarkt Derde Klusdag onder de aandacht van alle aftellende doe-het-zelvers. Daarnaast kunnen doe-het-zelvers zich op Facebook voor 3e Klusdag aanmelden om zo aan iedereen duidelijk te maken: wat er ook gebeurt, 27 december staat in het teken van klussen.

Andere Hornbach-actie: In januari gaat in Duiven Hornbach #15 open. Met een Obstacle Run op het parkeerterrein roert de keten al flink de trom in de regio.