Het merk Master Lock staat wereldwijd bekend om hun authentieke, duurzame hangsloten en beveiligingsproducten. Daarbij blijven ze continu innovatieve en hoogwaardige producten ontwikkelen. Recent opende het van oorsprong Amerikaanse bedrijf een verkoopkantoor in Nederland, waarmee ze de markt in de Benelux nog beter gaan bedienen.

Master Lock biedt een breed assortiment beveiligingsoplossingen voor in en rond het huis, voor bij het sporten of op school en voor tijdens het werken en reizen. “Onze producten zijn heel breed toepasbaar, waarbij we ook keuze bieden in verschillende beschermingsniveaus – met bijbehorende prijzen”, zegt Pergas Sellappah. Hij geeft aan dat het bedrijf werkt aan een hogere naamsbekendheid. “We bieden kwalitatieve en zeker ook innovatieve producten, waarbij we inspelen op trends en vragen bij beveiligingsproducten.”

Dichterbij de klant
De beveiligingsproducent werkt met twee kanalen: via een aantal distributeurpartners en direct bij grotere eindklanten zoals bij dhz- en ijzerwarenwinkels. “We zijn ook actief in de zakelijke markt, waar we bijvoorbeeld zorginstellingen, hotels en scheepsfabrikanten als klant hebben. Zo heeft een keten Master Lock sleutelkluizen in al hun Europese sportscholen. Onze distributiepartners kunnen ook de installatie verzorgen, bijvoorbeeld door onze (elektronische) sleutelkluisjes aan de muur te monteren.” En onlangs opende Master Lock een nieuw verkoopkantoor in Amsterdam. “Hiermee hebben onze klanten een aanspreekpunt in de eigen taal, zitten we dichter op de markt en kunnen we snel ondersteuning bieden”, zegt Sellappah.
De hardlopers bij Master Lock zijn sleutelkluisjes. “Daarvan hebben we verschillende modellen. De zwaarste types, die voorzien zijn van alle keurmerken, vormen een belangrijke productgroep. Denk aan Airbnb, vakantiehuisjes of op een camping. Hier zijn de versies met bluetooth veelgevraagd, omdat je daarmee tijdelijke toegang kunt geven. Dat kan op drie manieren: door een code te geven, een code via een app sturen of door de app zelf te downloaden.”

Trends bij toegang delen
Het makkelijk kunnen delen van de toegang via één product is een belangrijke trend. Sloten, depots of sleutelkluizen met bluetooth zijn hiervoor erg geschikt. “Met een hangslot met bluetooth kun je altijd zien wie als laatste binnen is geweest.” Ook specifieke oplossingen worden bedacht, zoals voor een zorginstelling waar de kluisjes aangepast zijn aan de oudere doelgroep. “Die hebben we dikker gemaakt zodat ze makkelijker te openen zijn en we hebben modellen met verlichting. Of neem onze bluetooth sleutelkluis, met bovenop een beugel. Daar kun je tijdelijk de kluis aan ophangen. Bijvoorbeeld bij een stalen hek; na het openen haal je het kluisje weer weg. Of ons hangslot voor mensen die slecht ter been of slechtziend zijn. Hierin hebben we een gleuf gemaakt, door deze met je sleutel te volgen gaat deze er gemakkelijker in.”

Ondersteuning
Dealers kunnen rekenen op brede ondersteuning, zoals schappenplannen met signing per productgroep en duidelijke productinformatie op de verpakkingen. “Die zijn genummerd op een schaal van 1 tot 10. Daarmee kun je de sterkte aflezen, makkelijk voor de consument. Daarnaast geven we trainingen aan onze distributeurs, uitleg aan onze tussenpersonen en sturen we samples. Alles om de markt nog beter te bedienen.”   

Master Lock is een Amerikaans bedrijf dat bijna een eeuw bestaat. In het thuisland zijn ze nummer-1 in beveiligings­oplossingen. Naast een beperkt levenslange garantie op hun kluizen en hangsloten maakt het bedrijf het verschil met hun service, waarbij coulance vaak met hoofdletters geschreven wordt. Daarnaast innoveert het bedrijf continu met nieuwe technologische toepassingen van hun producten.