Bij Praxis verdwijnen plotseling twee sleutelfunctionarissen uit het MT: algemeen directeur Joost de Beijer en verkoopdirecteur Frank Pruijn.

Maxeda-CEO Guy Colleau informeerde vandaag de interne organisatie als volgt:

"Na bijna 12 jaar voor Praxis en Maxeda DIY Group te hebben gewerkt, heeft Joost de Beijer een andere uitdaging geaccepteerd buiten onze organisatie. Ik vind het erg jammer dat Joost ons verlaat, maar tegelijkertijd ben ik dankbaar voor zijn waardevolle tijd in Finance en zijn leiderschap binnen de Praxis organisatie als Algemeen Directeur met name ook in de laatste jaren waarin hij de integratie van Formido heeft aangestuurd. Joost heeft eveneens substantieel bijgedragen aan de introductie en roll out van Praxis City en de online sales groei.

Ik heb Corine Duchenne gevraagd om de rol van Algemeen Directeur Praxis op zich te nemen, zij zal 1 januari 2020 starten in deze rol. Corine werkt al bijna 12 jaar bij ons bedrijf. In eerste instantie in verschillende Finance rollen binnen Praxis en Maxeda en in de laatste 3,5 jaar als Group HR & Communication Director. Corine kijkt enorm uit naar deze uitdaging en Joost en ikzelf zullen zorgen voor een goede overdracht en een goede start in haar nieuwe rol.

Tegelijkertijd wil ik hierbij nog een verandering in het Management Team van Praxis aankondigen.

Frank Pruijn heeft, na 6 jaar in de rol van Directeur Verkoop Praxis, besloten de organisatie te verlaten. We hebben Frits Voorhout gevraagd deze rol over te nemen vanaf 1 januari 2020. Frits kent onze organisatie erg goed en heeft al eerder de winkels van Praxis aangestuurd. Voordat hij terugkwam bij onze organisatie voor het Formido-integratie-project, heeft Frits veel aanvullende retail en management ervaring opgedaan en ik ben er dan ook zeker van dat Frits veel toegevoegde waarde zal hebben voor Praxis. Frits’ verantwoordelijkheden met betrekking tot de franchise-nemers van Praxis zal hij ook in zijn nieuwe rol voortzetten.

Ik wil Joost en Frank bedanken voor hun toewijding aan onze organisatie en wens ze het allerbeste voor hun toekomst. Corine en Frits: veel succes in jullie nieuwe rollen."

Aldus Maxeda-CEO Guy Colleau.

----------

MIX' vragen rond deze move:

  • Vertrekken De Beijer en Pruijn op eigen initiatief? Of op initiatief van Maxeda? (Praxis; "we verwijzen je door naar bovenstaand bericht")
  • De Beijer en Pruijn stonden bekend als een goed tandem. Duiken ze binnenkort (begin januari) weer samen op? 
  • Zijn Duchenne (voorheen Controlling en HR & Communication) en Voorhout (voorheen Operations) de mensen die Praxis voor de lagere termijn gaan leiden? (Praxis: Ja, dat klopt. Corine Duchenne en Frits Voorhout hebben de intentie om Praxis voor de langere termijn te gaan leiden")
  • Wat doet hun vertrek en de aanstelling van hun opvolgers met de positie van het Amsterdamse Praxis-kantoor binnen Maxeda-structuur? (Praxis: "Er zal geen verandering plaatsvinden in de positie van het hoofdkantoor Amsterdam binnen de Maxeda DIY Group structuur ten opzichte van vandaag de dag")
  • Veel activiteiten zijn al gecentraliseerd in 'Brussel' (het hoofdkantoor van Praxis-zuster Brico)
  • Maxeda (Praxis en Brico) staat te koop: vinden de twee formules samen en nieuwe eigenaar of apart? (Praxis: "Maxeda DIY Group en haar winkelketens hanteren het beleid dat we niet ingaan op geruchten en speculaties uit de markt")
  • Zijn twee hoofdkantoren (Amsterdam en Brussel) voor de potentiële koper een voordeel of een nadeel? (Praxis: "Maxeda DIY Group en haar winkelketens hanteren het beleid dat we niet ingaan op geruchten en speculaties uit de markt")