Wel 's van ManoMano gehoord? Dit DHZ-platform haalde inmiddels al honderden miljoenen aan funding op en groeit als kool. 

De Franse start-up wist opnieuw een berg cash binen te halen. Maar liefst $139 mln (€125 mln) dit keer, met Temasek als grootste financier. Ook General Atlantic, Eurazeo, Piton Capital, Bpifrance and Kismet Holdings doen mee, aldus Techcrunch.

Eerder haalde ManoMano al $125 mln (€110 mln) binnen. In totaal wist het bedrijf al $344 mln (€310 mln) los te krijgen.

In 2019 groeide de omzet met $666 mln (€600 mln), een slordige 50%. Het bedrijf werkt in Frankrijk, Engeland, Spanje, Italië en Duitsland en mikt op drie pijlers.

  1. Het bedrijf werkt direct met third-party retailers en verzorgt de logistiek als onderdeel van het Mano Fulfillment service.
  2. ManoMano heeft een community van experts en ambassadeurs gebouwd om een soortgelijke ervaring te bouwen zoals je die zou krijgen als je naar een winkel zou gaan. Je kunt te allen tijde een conversatie starten met Manodvisors. In 2019 hadden klanten zo 1 miljoen contacten.
  3. ManoMano wil verder groeien dan hobbyisten en particuliere klussers met ManoMano Pro. Deze service bestaat nog maar net, maar maakt al wel 10% van de Franse omzet uit. Logisch gezien het grotere boodschappenmandje van de prof-klanten.