Vanaf vrijdag is er een Praxis in Oegstgeest. Die winkel is de eerste grote gasloze Praxis en gevestigd op het duurzame bedrijventerrein de Boeg. 

Klanten kunnen hier terecht voor meer dan 26.000 producten, advies en diverse services.

Duurzaamheid voorop
Praxis Oegstgeest is de eerste grote gasloze Praxis-winkel, waarbij de winkel is uitgerust met een warmtepomp in plaats van een gasaansluiting. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van lage temperatuursverwarming in de vloer om het energieverbruik te verminderen. De hele winkel en het buitenterrein zijn voorzien van LED-verlichting en er zijn twee elektrische oplaadpalen op het parkeerterrein te vinden. Tevens wordt een deel van het pand gebruikt als geluidswal voor de omgeving. In de toekomst hoopt Praxis Oegstgeest ook gebruik te kunnen maken van zonnepanelen. De elektronische voorbereidingen om dit mogelijk te maken zijn alvast getroffen.  

Compact pand en alles bij de hand
Ondanks dat de winkel met zijn 3.000 m² onder de kleinere Praxis-winkels valt is alles er te vinden. Winkelmanager Willem Voogel: ”We hebben goed gekeken naar waar we sterk in zijn en dat vertaalt zich naar de producten in de winkel. Je vindt er alles voor de complete klus, onder andere een mega afdeling in verf, verlichtingen, vloeren, en een grote tuin en seizoensafdeling.” Willem is al lang onderdeel van de Praxis familie maar dit is de eerste keer dat hij een compleet nieuwe bouwmarkt gaat leiden: “Ik heb al veel verschillende winkels meegemaakt, maar de winkel van het begin zien ontstaan, groeien en vervolgens inrichten maakt het wel extra bijzonder. Het was mooi om te zien hoe de winkel in fases werd opgebouwd en steeds meer vorm kreeg. Nu staat er een indrukwekkend pand dat klaar is voor de toekomst.” Willem is zeker niet de enige die enthousiast is over Praxis Oegstgeest. Tijdens een speeddate event om nieuwe medewerkers te werven kwamen er een record aantal aanmeldingen binnen. Hierdoor staat er een enthousiast team, zowel met nieuwe medewerkers als met ervaren Praxis medewerkers uit de regio, dat zich vol inzet om klanten te helpen en adviseren.