Hubo en Multimate kunnen binnenkort Skandia als eigen merk voeren. Euretco - moeder van franchisegever DGN - nam het merk over uit de failliete boedel van THR.

"Euretco en DGN retail zijn doorlopend op zoek naar onderscheidend vermogen voor de aangesloten ondernemers in hun lokale markt. De overname van Skandia kan hier als exclusief merk een belangrijke bijdrage aan leveren", aldus het persbericht waarin Euretco de overname bekend maakt..

"Eind 2019 ging het bedrijf THR failliet, uiteraard een moeilijke periode voor alle betrokkenen" aldus Paul van Essen, Commercieel Manager bij DGN. "We zagen niet alleen een goede partner binnen ons leveranciersnetwerk verdwijnen, maar daarmee ook een aantal kwalitatief mooie THR-merken. Merken die een prominente plek binnen onze schappenplannen vervullen. In het merk Skandia zagen we de meeste kansen voor onze organisatie én onze ondernemers. Wie kent Skandia niet? Iedereen heeft wel een of meerdere gereedschappen van Skandia in zijn gereedschapskist liggen. Het merk past daarnaast goed bij de merkstrategie van onze formules. Daarom besloten we het merk Skandia, de voorraad én de bijbehorende intellectuele eigendommen over te nemen van THR. Dit kwalitatief hoogwaardige gereedschapsmerk gaan we exclusief aanbieden aan Hubo- en Multimate-ondernemers."

Bert-Jan Keizer, Group Category Manager bij DGN, vult aan "Inmiddels is de productie van dit 46 jaar jonge merk weer opgestart en het assortiment zal binnen enkele weken weer worden uitgeleverd. Het aantal Skandia producten zal in de loop van de tijd verder worden uitgebreid."

In een Linkedin-post over de overname van Skandia wierp MIX al eerder een balletje op over de toekomst van het merk. Uit de reacties bleek dat men niet onverdeeld positief was over de merkkracht. Leveranciers aarzelden in het merk te investeren vanwege gebrek aan commitment van distributiemeters (retatil). Zo opperden branchegenoten dat het merk alleen kansen zou hebben in de handen van een retailer zelf. Waarvan akte.