Net als andere retailers neemt Hornbach preventieve maatregelen om medewerkers en klanten te beschermen tegen Corona-besmetting. Opvallend is de coulante verdubbeling van de retourtermijn.

De gezondheid en veiligheid van onze klanten en medewerkers staat ook vor Hornbach voorop. In vervolg op de huidige ontwikkelingen en richtlijnen rondom Corona neemt Hornbach maatregelen om de risico’s te beperken. Gepaste afstand in de vestigingen wordt gecontroleerd en contact beperkt. Geplande events in de vestigingen en adviesafspraken, bijvoorbeeld met een tuinadviseur of badkamerspecialist, worden verplaatst. De horeca is gesloten.

Gepaste afstand

Hornbach reguleert het aantal bezoekers in de vestigingen en plaatst beveiligers bij de entree. De ingaande en uitgaande klanten worden van elkaar gescheiden, zodat goed zicht is op het aantal klanten in de vestiging. In de bouwmarkt wordt gemonitord waar de klanten zich bevinden en in drukke gangpaden wordt actief het aantal klanten bijgestuurd. De kassablokken worden gescheiden door een wand in verband met de hygiëne voor onze medewerkers. Klanten worden bij de kassa op afstand van elkaar gehouden met wachtstrepen. Medewerkers zorgen hier voor extra coördinatie. Klanten worden daarnaast gestimuleerd om zo veel mogelijk met pin te betalen en de zelfscankassa’s te gebruiken. Met behulp van de Hornbach-App hoeft hierbij zelfs alleen maar een QR-code bij de kassa te worden gescand en blijft het contact tot het absolute minimum beperkt en daarnaast wordt hiermee de doorstroom bevorderd. In alle vestigingen worden extra schoonmaakrondes gedaan en wordt nauwlettend aandacht besteed aan hygiënegevoelige zaken zoals pinapparaten, toiletten en deurknoppen.

Winkelen op rustige tijden of online

Klanten wordt ook gevraagd om zo veel mogelijk door de week, bij voorkeur tussen 07.00 en 09.00 uur hun inkopen te doen. In de ochtend is het rustig, in het weekend is het druk en kunnen dus wachttijden ontstaan. Artikelen kunnen ook via de webshop van Hornbach besteld worden, hier wordt extra capaciteit voor ingezet. Mondkapjes zijn per direct niet meer verkrijgbaar bij de bouwmarkt, Hornbach schenkt alle nog voorradige mondkapjes aan de zorg.

Dubbele retourperiode

Hornbach verdubbelt haar retourperiode van 30 naar 60 dagen. Klanten die artikelen willen retourneren worden dringend verzocht om dit uit te stellen. Geplande events in de vestigingen en adviesafspraken, bijvoorbeeld met een tuinadviseur of badkamerspecialist, worden verplaatst. Nieuwe afspraken worden op een nader te bepalen tijdstip opnieuw ingepland door Hornbach. De montageservice werkt door volgt de richtlijnen van het RIVM.