Met de compacte heftrucks en magazijntrucks van MotracLinde kan elk product in de bouwmarkt snel en efficiënt verplaatst worden. Van 100 kilo tot 60 ton en van bulkvoorraad tot kleine onderdelen. MotracLinde werkt voor veel verschillende bedrijven, waaronder de ijzerhandel en bouwmarkten. “Klanten profiteren van onze 65 jaar lange logistieke ervaring. Die krijgen daarmee een betere, snellere en goed­kopere interne logistiek.”

“Bij MotracLinde zijn we gespecialiseerd in een aantal branches, waaronder de doe-het-zelfbranche”, zegt salesmanager Marcel Scholts. Hij ziet dat interne logistiek in deze branche vaak als een kostenpost wordt gezien. “Het is voor bouwmarkten geen corebusiness, terwijl we weten dat er flink bespaard kan worden op deze post.” Daarbij somt hij een aantal punten op die voordeel opleveren. “Met onze kwalitatief hoogstaande producten en een onderhoudscontract voor langere termijn, heb je vrijwel altijd lagere onderhoudskosten. En MotracLinde biedt ‘onestopshop, alles onder één dak’. Zo houdt u altijd op dezelfde transparante wijze overzicht over uw interne transportmiddelen. Tevens wordt altijd rekening gehouden met de uitwisselbaarheid van trucks. Mochten filialen worden samengevoegd, dan zijn de truckspecificaties, zoals masthoogte, altijd inzetbaar op iedere locatie.”

Volgens Scholts rijden in een bouwmarkt gemiddeld drie tot vier trucks. Vaak zijn dat een stapelaar, elektrische pallettruck, heftruck en reachtruck. Het aanbod van MotracLinde sluit hier naadloos op aan met bovengemiddelde prestaties, de compactheid van de trucks en de benodigde veiligheidsoplossingen. “In bouwmarkten stelt men bijzondere eisen. Voor de vele handelingen die dagelijks plaatsvinden, eist men continuïteit en snelheid van de trucks. In de vaak kleine magazijnruimtes zijn de compacte Linde trucks daar speciaal voor ontworpen.”

Gericht op veiligheid
Periodiek houdt MotracLinde een evaluatie met haar klanten. “We geven inzicht in het gebruik van de trucks door middel van betrouwbare data. Zo adviseren we welke trucks intensief gebruikt worden en hoe de interne logistiek efficiënter en energiezuiniger kan.” Volgens Scholts is een Linde heftruck een bijzondere verschijning: “Het merk Linde ontwerpt haar trucks volgens specifieke wensen van de chauffeur en stelt eisen op
het gebied van productiviteit en veiligheid. Zo start de truck niet met een sleutel maar met een tag. Hiermee voorkom je dat niet-geautoriseerde medewerkers ermee gaan rijden.
En met de unieke Linde Energy Scan en de Safety Scan wordt het magazijn eenvoudig geanalyseerd voor mogelijkheden tot optimalisatie.

Goede en betaalbare batterij
Een veel gestelde vraag van ondernemers is hoe de levensduur en de capaciteit van de batterij verlengd kan worden. Scholts zegt daarover: ”Voor de batterijen die cyclisch worden opgeladen wordt tijd ingeruimd voor het ont- en opladen. Voor meer continuïteit adviseren wij Lithium-ion batterijen. Deze batterijen zorgen ervoor dat trucks een langere periode operationeel zijn. Bovendien hebben deze batterijen minder onderhoud nodig en zijn er voor de bestaande trucks alternatieven toe te passen. ”  

Service en certificering
Voor de service en het onderhoud staat dagelijks een landelijk netwerk van 180 monteurs klaar. Concreet betekent dit dat de klant met dezelfde monteurs te maken heeft. Op deze manier is de monteur altijd op de hoogte van de wensen en de truckvloot van de klant. MotracLinde garandeert kwaliteit door meerdere certificaten, zoals VCA**, ISO 9001 en BMWT. Ook kunnen monteurs op locatie worden opgeleid, in hun eigen omgeving en met hun eigen machines.