De nieuwe lijn schoonmaakproducten die Bison afgelopen jaar introduceerde zorgt voor een schoner en daarmee gezonder huis. Het concept van Bison Cleaning is compact, compleet en competitief. “Waarom zou je nog in zes meter van ontelbare varianten investeren als je met onze meter 80% van alle consumentenproblemen kunt oplossen?”

Nu het voorjaar weer voor de deur staat grijpen veel mensen traditioneel dit moment aan om eens grondig door het huis te gaan. Bij zo’n ingrijpende schoonmaakbeurt komen de plaatsen die vaak worden overgeslagen juist aan bod. Juist die plekken in huis – waar je het minder verwacht – zijn bij uitstek de smerigste. “Misschien niet het fijnste lijstje om door te nemen, maar wel een heel interessante”, lacht Marketing Manager Benelux Steven Fitsch. “We hebben namelijk de verborgen smerigheden in huis eens op een rijtje gezet. Niet om van te smullen, maar wel om consumenten het belang van een schoon en daarmee van een gezond huis in te laten zien.” Bison-partners worden geholpen om hierop in te spelen met de nieuwe lijn Bison schoonmaakproducten, zodat deze plekken extra aandacht krijgen tijdens de schoonmaak.

Bison Cleaning
“De Vochtvreter en de Schimmelvreter van Bison zijn enorm bekend, maar het was geen compleet concept waarmee je je complete huis schoon en gezond kon maken”, verduidelijkt Director Benelux Frank Heus. “We zagen kansen voor een concept van nieuwe producten voor schoonmaak, ook omdat de vraag door consumenten vaker gesteld werd. Niet alleen aan ons, maar ook aan Bison-partners. Daar hebben we goed naar geluisterd door dit vernieuwende, compacte en vooral competitieve cleaning-concept te bedenken en te ontwikkelen.” Voor de ontwikkeling kon Bison terugvallen op hun moederbedrijf, de Bolton-groep. Heus verduidelijkt: “Zij hebben veel ervaring met schoonmaakproducten, zo zijn ze bijvoorbeeld eigenaar van Dubro. De R&D-technologie en de grondstoffen hebben zij allang uitgekauwd. Die kennis is voor ons heel waardevol geweest bij de ontwikkeling van onze eigen producten. Overigens zagen zij ook de kansen hiervoor: zij waren direct heel enthousiast.”

Onderverdeeld in vier categorieën
Bison Cleaning is onderverdeeld in vier categorieën: voor in de badkamer, in de keuken en dagelijks gebruik. Drie voor in huis en als vierde is ook aan buiten gedacht: voor een schone tuin is Bison Groene aanslagvreter een geschikte oplossing. Hiermee wordt groene aanslag niet alleen verwijderd, maar wordt nieuwe aanslag ook voorkomen.
De drie productgroepen voor binnen zijn:
1    Voor een schone en gezonde badkamer
    •    Kalkaanslag – Bison Kalkvreter zorgt voor een krachtige reiniging en voorkomt kalkaanslag.
    •    Tandpasta- en zeepresten – Bison Sanitairreiniger zorgt voor een snelle en eenvoudige reiniging van sanitair met een frisse geur.
    •    Schimmel – Bison Schimmelvreter bestrijdt (hardnekkige) schimmel effectief en geeft direct resultaat in tien minuten.
2    Voor een schone en gezonde keuken
    •    Hardnekkige vetresten – Bison vetvreter-BBQ, oven en grill verwijdert makkelijk aangekoekt vet dankzij een effectieve schuimspray.
    •    Vettigheid – Met Bison vetvreter Keuken reinig je snel en krachtig vet en vuil in de keuken. In combinatie met Bison rvs-reiniger zorgt dit voor een blijvende glans en bescherming van rvs.
    •    De afvoer – Bison Korrel ontstopper is geschikt voor de wekelijkse reiniging van de afvoer en is effectief in enkele minuten. Bison Duo ontstopper is extreem sterk en krachtig en daarmee geschikt voor hardnekkige verstoppingen.
3    Voor een schone en gezonde leefomgeving
    •    Hardnekkige vlekken – Bison Vlekvreter zorgt voor een krachtige reiniging van hardnekkige vlekken binnen enkele seconden.
    •    Vocht, condens of muffe geurtjes – Bison vochtvreter absorbeert direct het overtollig vocht in ruimtes met weinig of slechte ventilatie.
    •    Schimmel in leefomgeving – Bison Schimmelvreter Chloorvrij bestrijdt schimmel effectief en in slechts 15 minuten.

Nieuw: vochtvreters met een vochtmagneet
Voor een gezond huis om in te leven is een vochtvreter het ideale product om vocht, condensatie en muffe geuren te bestrijden. Vocht is ook een schimmel die kans op astma geeft. “Recent hebben we de Bison Vochtvreter met vochtmagneet geïntroduceerd”, legt Fitsch uit. “Deze is speciaal ontwikkeld voor de consument die beseft dat hij vocht in zijn huis heeft, maar tegelijkertijd ongeduldiger is geworden. Kortom: vocht is ongezond en moet sneller verdwijnen. Dat is ons met dit nieuwe product gelukt.” De Bison Vochtvreter met vochtmagneet slurpt het vocht sneller op, terwijl het product zo’n 20 tot 30% minder plaats inneemt dan de traditionele vochtvreter-bakken.

“Met onze Bison-partners werken we intensief samen bij lucratieve activiteiten”, zegt Fitsch. “Zo bieden we een promotie, waarbij een gratis magneet bij aankoop van een Vochtvreter weggeven wordt. Op deze actie kan een Bison-partner zich inschrijven. Daarnaast gaan we samenwerken met het Weerstandsfonds, zijn we natuurlijk online actief en werken we samen met tv-programma’s, zoals het sponsoren van het RTL-weer: de ideale graadmeter om te weten wanneer je een extra Bison Vochtvreter in huis moet hebben!” 

Een goede hygiëne en een gezond binnenklimaat is noodzakelijk. Wist je bijvoorbeeld dat…
Binnenlucht is vaak ongezonder dan je denkt:
•    Nederlanders die leven in een vochtige omgeving hebben 40% meer kans op het ontwikkelen van chronische ziektes zoals astma
•    Bijna 1 op de 5 Nederlanders woont in een huis met vochtplekken of schimmel
•    10% van de klachten die bij de GGD binnenkomen zijn gerelateerd aan vocht- en schimmelproblemen
•    Vocht en schimmel zorgen voor houtrot, afbladderend schilderwerk en loslatend stucwerk, waardoor de waarde van een huis flink kan dalen
Er veel onzichtbare ziektemakers in huis zijn:
•    Per dag worden 2.000 mensen ziek van bacteriën uit de eigen keuken. Met miljarden bacteriën is dit de smerigste plek in huis
•    Na 24 uur bevat een vaatdoekje meer dan 4 miljard bacteriën. Door het vocht verdubbelen bacteriën zich elke 15 minuten!
•    De gootsteen is de op één na vieste plek in een keuken.
Etensresten en vuil zorgen vormen een bron van bacteriën
en ziekteverwekkers
•    1 op de 6 koelkastdeuren bevat miljoenen bacteriën, waaronder E-coli: brengers van longontsteking en diarree