Hornbach heeft opnieuw het predicaat Laagste Prijs ontvangen van de Nederlandse Consumentenbond. De belangenorganisatie onderzocht de prijzen van 250 doe-het-zelfartikelen bij acht verschillende bouwmarktketens. De prijzen van de onderzochte producten, van gereedschap en verf tot bouwmaterialen en tuinartikelen, zijn bij Hornbach gemiddeld 12% goedkoper, dat meldt Hornbach trots in een persbericht.

Prijzen variëren van -12% tot +9%

De Consumentenbond peilde de prijzen van 250 producten.Voornamelijk A-merken uit de productgroepen (elektrisch) gereedschap, sanitair, verf, tuinartikelen, behang, hout en bouwmaterialen. Bij producten waarvan er geen bekend A-merk is, zoals hout of gipsplaat, hebben ze de goedkoopste vergeleken. “Ga je klussen, dan ben je bij Hornbach vrijwel altijd het goedkoopst uit. Deze bouwmarkt is 12% goedkoper dan het gemiddelde prijspeil van bouwmarkten en verdient daarmee dus het predicaat Laagste Prijs.” (Bron: Consumentengids april 2020)

Ranglijst prijspeil

Hornbach is dus opnieuw de goedkoopste. Gevolgd door respectievelijk Bauhaus, Gamma en Karwei. Prijzen bij Bauhaus en Gamma  liggen onder het gemiddelde. Die van Karwei precies op de 100. Praxis, Hubo, Multimate en KlusWijs zijn de nummers 5, 6, 7 en 8 met prijzen die boven het gemiddelde (100) liggen.

  1. Hornbach (88)
  2. Bauhaus (89)
  3. Gamma (96)
  4. Karwei (100)
  5. Praxis (104)
  6. Hubo (107)
  7. Multimate (107)
  8. KlusWijs (109)

(Bron: Hornbach op basis van Consumentenbond)