Hornbach verscherpt de Corona-maatregelen in aanloop naar Pasen.

Met het oog op Pasen en in vervolg op het beleid rondom het coronavirus, scherpt Hornbach de maatregelen aan. De Duitse bouwmarktketen neemt in Nederland het voortouw en verdubbelt de geldende veiligheidsnorm van 1 bezoeker per 25 m2 naar maximaal 1 bezoeker per 50m2 in de vestigingen. Hornbach roept doe-het-zelvers ook dit paasweekeinde met klem op om alleen en enkel voor noodzakelijke inkopen naar de bouwmarkt te komen.

Meer afstand, minder bezoekers

“De gezondheid en veiligheid van onze medewerkers en klanten is top-prioriteit”, benadrukt algemeen directeur Evert de Goede nogmaals. “Sinds het begin van de coronacrisis lopen wij voorop in het nemen van veiligheidsmaatregelen. Wij monitoren continue wat nog beter kan en staan in nauw contact met de lokale autoriteiten. Zo zetten we iedere keer weer een stap extra.” In aanloop naar het paasweekend worden nieuwe maatregelen ingevoerd. De belangrijkste hiervan is de verlaging van het maximumaantal bezoekers. De Goede vervolgt: “Die hebben wij voor onze bouwmarkten, met een gemiddelde oppervlakte van 15.000m2, vastgesteld op maximaal 1 bezoeker per 50m2. Daarmee verdubbelen we de nieuwe veiligheidsnorm van 1 per 25m2. We blijven daarnaast ook monitoren waar klanten zich bevinden om bij te sturen waar nodig. Net als de bezoekers, zal ook het aantal auto’s op de parkeerplaats worden gereguleerd. De rij buiten wordt hiermee geminimaliseerd.

Openingstijden Pasen

De bouwmarkten van Hornbach zijn op Goede Vrijdag geopend van 07.00 tot 18.00 uur, op eerste paasdag gesloten en op tweede paasdag* geopend van 10.00 tot 17.00 uur (Alblasserdam en Nieuwegein zijn op 2epaasdag geopend van 12.00 tot 17.00 uur). Een compleet overzicht van de geldende maatregelen publiceert de bouwmarktketen op www.hornbach.nl/actueel/coronavirus.