Stress door Corona-maatregelen

Stress door Corona-maatregelen

De Corona-maatregelen die bouwmarkten nemen, zetten druk op veel processen. Globe Group laat even in de keuken kijken bij het plannen van verkeersregelaars voor 85 Gamma-bouwmarkten.

In direct contact met Intergamma regelde de dienstverlener verkeersregelaars op 85 locaties op zaterdag voor Pasen en op Tweede Paasdag.

Dat ging zo:

Een druk Paasweekend

Just another day at the office, het is woensdagmiddag 15:06 uur als de telefoon gaat. Gerard neemt op en treft een bevriende beveiligingspartner aan de andere kant van de lijn. "Zeg Gerard, je zei laatst dat jullie ook verkeersregelaars leveren toch? Ik heb namelijk een aanvraag voor Tweede Paasdag, het gaat om ongeveer 20 locaties.. lukt dat?" Geen punt bij Globe Group! Zet maar door en dan gaan wij voor je aan de slag.

Nadat het afgelopen maandag en dinsdag vrij rustig was en we ingeschat hadden dat heel BV Nederland op Goede Vrijdag thuis zal zitten hadden Ilse en Mirjam voorgesteld om op goede vrijdag een collectieve adv dag in te lassen. Met het mooie weer in het vooruitzicht leek een lekker lang weekend ons niet verkeerd. We hadden immers al heel wat drukke dagen voor onze kiezen gehad. “Even” twintig verkeersregelaars inplannen is niet zo’n hele grote opgave, maar voor de zekerheid zijn wij woensdagavond alvast begonnen met het uitzetten van de eerste lijntjes. 

Donderdagochtend gaat de telefoon weer. De aanvraag wordt iets uitgebreid met locaties en op zaterdag moeten er ook verkeersregelaars geleverd worden. Onze partner stelde voor om er tussenuit te stappen zodat wij de opdracht rechtstreeks konden oppakken. Wel zo efficiënt om de korte lijntjes te waarborgen. Daar houden we hier van. De contactgevens werden uitgewisseld en de afspraken werden gemaakt. Om 11:39 uur kwam er een lijst met een aantal locaties en de operationele gegevens. Richard, onze planner, begon lichtelijk te zweten en veegde wat parels van zijn voorhoofd en uit zijn nek toen Gerard de opdracht over de schutting gooide. "Maar liefst 68 locaties op zowel zaterdag als maandag?" "Ja, dat zeg ik: 68 locaties op zowel zaterdag als maandag." 

Intergamma, de moeder maatschappij van de bekende bouwmarkten Gamma en Karwei verwacht het Paasweekend (ondanks het uitdrukkelijke verzoek om niet nodeloos naar buiten te gaan) een behoorlijke toestroom van klanten. Om de richtlijnen van het RIVM te hanteren en de bezoekersstroom goed te reguleren heeft Intergamma besloten om voor al haar eigen vestigingen een verkeersregelaar in te huren. Van Den Helder tot Middelburg en van Enschede tot Den Haag: voor onze tovenaar Richard is geen klusje te gek. Richard wist dan ook wat hem te doen stond: de planning dicht timmeren. Alle eigen medewerkers werden gepolst en op post gezet, maar gelukkig heeft Richard inmiddels ook een aardig netwerk om zich heen gebouwd en had hij al snel wat lijntjes uitgezet. Maar liefst 68 locaties met 136 diensten is natuurlijk geen sinecure, en dat het avondwerk zou worden was wel duidelijk, immers op Goede Vrijdag begint ons welverdiende weekend al. 

Ook Bennie, Ilse, Mirjam en Gerard spraken hun netwerk aan om zoveel mogelijk verkeersregelaars op de been te krijgen. Tegen 20:10 uur kwam het verlossende appje van Richard: de planning zat dicht. En passant was er nog een locatie bijgekomen, dus in het totaal hadden we 138 diensten gepland. 

Vrijdagochtend, ons kantoor is donker en de deur zit op slot. Er heerst een serene rust op en om ons kantoor. De koeien grazen rustig in de wei, en onze "huis" fazant tikt wederom tegen de ruiten van onze glazen deur. Op zo'n 30 kilometer verderop gaat de telefoon, "Globe Group, met Richard". Richard heeft het geluk dat hij een lang Paasweekend piketdienst mag draaien, en zodoende is het telefoonnummer van ons kantoor doorverbonden naar huize Lantink. "Goedemorgen met Intergamma. Wij zijn zo content dat jullie alle diensten hebben ingevuld, dus ik heb alle franchisenemers van Gamma en Karwei jullie telefoonnummer gegeven om hen de mogelijkheid te geven om ook van jullie diensten gebruik te maken."

Nadat Richard zich had verslikt in zijn koffie werd de laptop weer opgestart. Het duurde niet lang of de eerste franchisenemer belde al om voor diverse locaties een verkeersregelaar aan te vragen. Een kwartier later kwam er een e-mail binnen met het verzoek voor drie verkeersregelaars. Tegen 12:30 uur een verzoek voor nogmaals een tiental verkeersregelaars en later nog eens drie. Alle registers werden weer open getrokken om de opdrachtgever goed van dienst te kunnen zijn. In het totaal kwam in de loop van de ochtend de teller op 85 fillialen te staan. Om 17:12 meldde Richard zich weer in de groepsapp van kantoor. De planning zit dicht. Alle 85 fillialen zijn voorzien van een verkeersregelaar op zaterdag en maandag. In totaal levert Globe Group Paaszaterdag en Tweede Paasdag 170 diensten voor Intergamma, aldus een uitgebluste Richard. Het was weer "just another day at the office", of beter gezegd aan de keukentafel. 

Deel dit bericht

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Word abonnee

  • Ontvang iedere editie van Vakblad MIX
  • Ontvang onze email-nieuwsbrief
  • Toegang tot álle content op MIXonline.nl
  • Inclusief marktcijfers en artikel-archief
  • Geef 3 collega's een login cadeau
  • Een openbaar persoonlijk profiel
  • Je persoonlijke nieuwsoverzicht in MijnMIX
  • Reageren op artikelen
Word abonnee