A.-506-3734-NZ.jpg

Pattex investeert in een langetermijnstrategie

Met de komst van de nieuwe, 100% Crystal-lijm in transparante kokers zet Pattex in op groei. Ook van de categorie, zowel in waarde als in omvang. “Het trekt mensen naar de categorie en de handel heeft omzet. Uiteindelijk komt de consument terug naar de winkel”, aldus senior brandmanager Stijn Thielen.

Twee jaar geleden zag Pattex 100% het levenslicht. Volgens producent Henkel ‘de revolutie in het lijmenschap.’ “Het is hét product voor de consument die nog niet echt bekend is met lijmen”, vertelt Thielen. “Pattex 100% moet altijd in de keukenla liggen. Het is ontwikkeld op basis van een duidelijke consumentenbehoefte en het rekent af met veel obstakels en vooroordelen. Gebruikers hebben angst voor de chemische samenstelling, zijn bang dat de vingers aan elkaar blijven plakken en weten niet welke lijm ze voor welke toepassing moeten nemen. Daarom is Pattex 100% zowel geschikt voor de ervaren als de onervaren klusser.”

 

Over de streep trekken

Logisch dus dat de fabrikant een lijm bedacht heeft die oplosmiddelvrij, sterk, flexibel, transparant, waterbestendig en universeel is. “En dus 100% de behoefte van de consument invult. Met Pattex 100% Crystal zetten we opnieuw het beste product in een categorie neer, in dit geval het beste product voor lijmen en afdichten. Met de introductie van Pattex 100% Crystal vergroten we niet alleen ons eigen marktaandeel, maar ook het totale marktsegment, zowel in omvang als in waarde. En uiteraard doen we dat met een breed scala aan ondersteunende activiteiten, zoals promoties, displays, demo’s of commercials. We hebben mensen dus duidelijk over de streep getrokken. Vaak stappen ze over van een goedkoop alternatief”, aldus Thielen.

 

Polymeren centraal

Het kloppend hart van de Pattex 100%-serie vormen polymeren die, volgens de fabrikant, tal van voordelen hebben. Thielen geeft aan dat polymeerlijmen gekenmerkt worden door hun krachtige verlijming en blijvende flexibiliteit. Daarnaast zijn ze waterbestendig en geschikt voor de meest uiteenlopende materialen.“ Uit onderzoek blijkt dat mensen die de huidige 100%-producten gebruiken, de lijm inzetten bij kleine klusjes in en om het huis. De vele voordelen van polymeren maakt de producten tevens geschikt voor grotere klussen. Van daaruit zijn we gaan kijken naar uitbreiding van het 100%-assortiment. We proberen nu alle eigenschappen in Pattex 100% Crystal te vangen: van het ophangen van een kapstok tot het maken van een tuinhuis. Geen lijm of afdichtingsklus is te gek voor Pattex 100% Crystal. Dat we voor een transparante lijm kiezen, is bewust: what you see is what you get.

 

Sterke, transparante nieuweling

De nieuwe, transparante Pattex 100% Crystal is sterk, waterbestendig en geschikt voor alle materialen. Zijn transparantheid zorgt voor een onzichtbare verlijming en afdichting. De lijm blijft flexibel waardoor een blijvende, sterke verlijming is gegarandeerd. De nieuwe universele lijm is oplosmiddelvrij en wordt in een koker met spuitmond geleverd en is daarmee ook zeer geschikt voor grotere klussen en oppervlaktes. Ook wordt de lijm met flink wat ondersteunende 100%-retouractie in de markt gezet. Thielen: “Het trekt mensen naar de categorie en de handel heeft omzet. Uiteindelijk komt de consument terug naar de winkel omdat hij/zij overtuigd is van de kwaliteit en het gemak van Pattex 100% Crystal. Ons concept gaat zeker aanspreken.”

Deel dit bericht

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Word abonnee

  • Ontvang iedere editie van Vakblad MIX
  • Ontvang onze email-nieuwsbrief
  • Toegang tot álle content op MIXonline.nl
  • Inclusief marktcijfers en artikel-archief
  • Geef 3 collega's een login cadeau
  • Een openbaar persoonlijk profiel
  • Je persoonlijke nieuwsoverzicht in MijnMIX
  • Reageren op artikelen
Word abonnee