Johan van Grinsven is Praxis' jonge winkelmanager van het jaar. Een kantoorbaan was niets voor hem, nu werkt hij alweer acht jaar bij Praxis.. 

Na een administratieve opleiding begon Van Grinsven aan een kantoorbaan om er snel achter te komen dat dát niets voor hem was. “De hele dag op dezelfde plek, met dezelfde mensen. Toen maakte ik de overstap naar de winkel. Daar is geen dag hetzelfde en kan ik met mensen werken. Met mijn medewerkers en met onze klanten. Heerlijk.”

Resultaten in de winkel

Commercieel bezig zijn, vindt Van Grinsven eigenlijk het mooiste en hij maakt graag gebruik van de ruimte die Praxis hem geeft. “Ik kleur graag tegen de randjes aan”, zegt hij zelf. “Dat zie je terug in de resultaten van deze winkel. We doen procentueel meer dan landelijk en scoren beter op het bonbedrag en items op het ticket. Kijk, op de traffic hebben we geen invloed. Maar als de klant hier binnen is, moet hij iets bij ons kopen. Dáár ben ik mee bezig met mijn mensen. Neem de koppen. Daar moet je geen spullen neerzetten waar je vanaf moet. Maar goede spullen. Zo zie ik steeds kansen en doe ik dingen anders dan anders. Dat enthousiasme heb ik nu eenmaal en ik draag dat graag over aan mijn team.”

Een compleet interview met Praxis-manager Johan van Grinsven lees je terug in de eerstvolgende MIX.