thr-logo_cropped-102-0-0-0-0_0.png

Reesink voelt pijn THR

In 2012 realiseerde Reesink een operationeel bedrijfsresultaat van € 6,9 mln. Een afwaardering van onroerend goed plus een aandeel in het nettoverlies en waardeverminderingen op de deelneming THR B.V. bedraagt echter in totaal € 10 miljoen. Dit heeft geleid tot een nettoverlies van € 4,3 miljoen (2011: nettowinst € 5,6 mln).

 Reesink-topman Gerrit van der Scheer: “Het is uitermate teleurstellend om in het uiteindelijke resultaat zo hard geraakt te worden door de gang van zaken bij activiteiten, die in feite niet tot onze kernactiviteiten behoren. Wij gaan er wel vanuit dat er voor THR B.V. op termijn een structurele oplossing wordt gevonden en dat THR B.V. de toekomst met vertrouwen tegemoet kan zien.”

 

THR-directeur Jan van Rossum kan zich de teleurstelling van Van der Scheer voorstellen en deelt die ook. “We hebben in 2012 twee reorganisatie uitgevoerd die in totaal zo’n 85 arbeidsplaatsen kostten. Dat is een aanzienlijke personeelsreductie van ongeveer 25% van ons personeelsbestand. Op dit moment passen wij onze organisatie aan om de performance naar de markt verder te optimaliseren.”

Momenteel kampt THR niet alleen met tegenvallende omzetten maar raken ook steeds meer klanten in betalingsproblemen. Van Rossum: “Klanten betalen vertraagd en helaas zijn er ook faillissementen aan de orde. Dus moeten wij een streng debiteurenbeleid voeren om onze omzet ook daadwerkelijk te innen.”

 

Van Rossum is blij met twee kapitaalkrachtige aandeelhouders (Reesink en Ter Hoeven Groep, red). “Zij hebben ons altijd ondersteund en zijn hebben veel vertrouwen in een structurele oplossing voor de toekomst.” Dat THR daar zelf ook positief over is, blijkt uit de stevige investeringen die THR deed in het nieuwe tuinconcept, het nieuwe electra-concept, de overname van Eltra en de investeringen in de twee ultramoderne distributiecentra en hun (ICT) infrastructuur. “Investeringen die je niet zo 1-2-3 neemt maar die gestoeld zijn op een strategische visie en vertrouwen in de toekomst.”

Deel dit bericht

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Word abonnee

  • Ontvang iedere editie van Vakblad MIX
  • Ontvang onze email-nieuwsbrief
  • Toegang tot álle content op MIXonline.nl
  • Inclusief marktcijfers en artikel-archief
  • Geef 3 collega's een login cadeau
  • Een openbaar persoonlijk profiel
  • Je persoonlijke nieuwsoverzicht in MijnMIX
  • Reageren op artikelen
Word abonnee