Intergamma pleit voor stimuleren van verduurzamen van eigen woning. "Subsidieer het materiaal, niet alleen de bedrijven die dat gebruiken. Dan wordt er veel meer geïsoleerd."

Het Planbuerau voor de Leefomgeving publiceerde vorige week een rapport waarin het stelde dat verduurzaming van woninhgen voorlopig niet rendabel zou zijn.

Jan Willem van de Groep was betrokken bij het onderzoek voor het rapport, maar liet zijn naam schrappen uit de 'credits' omdat hij het met die conclusie niet eens was, aldus het AD. Kleine maatregelen leveren al snel wel mooie besparingen op, pleit Van de Groep.

Intergamma pleit in hetzelfde krantenartikel voor stimulering van verduurzamingskkussen die particulieren uitvoeren aan hun eigen woningen.

"Het steekt Gamma en Karwei, die onder hetzelfde moederbedrijf vallen, dat het isoleren van de woning alleen wordt gesubsidieerd als het door een bedrijf wordt uitgevoerd. 'Het zou veel sneller kunnen gaan als ook het bouwmateriaal wordt gesubsidieerd', weet een woordvoerder. 'Uit verkoopdata blijkt dat consumenten gevoelig zijn voor prijsprikkels. Als isolatiemateriaal in de aanbieding is, verdrievoudigt de omzet en stijgt het aantal views van doe-het-zelfvideo’s met de helft.'", aldus het Algemeen Dagblad.

De krant citeert de verkoopcijfers van radiatorisolatie en glaswol als +35% en +10% in 2020 tot en met week 34.