Met Alabastine MuurGlad kun je zelf eenvoudig een muur glad maken. Vanaf deze zomer biedt de specialist in voor- behandelingsklussen een nieuw assortiment gebruiksklare producten hiervoor. Het advies hierbij krijgt een dhz-er met het Alabastine Muurstrakplan; een klusplan op maat.

MuurGlad van Alabastine is een bekend concept om muren glad te maken. Het is bijvoorbeeld ideaal om na het afsteken van behang een muur glad te maken of om een structuurmuur weer strak te krijgen. Om in iedere ruimte van het huis MuurGlad toe te kunnen passen heeft Alabastine nu een nieuw assortiment met MuurGlad producten gelanceerd.

Vanaf nu zijn vier verschillende producten verkrijgbaar:

1. Rolbaar

Geschikt voor lichte beschadigingen en fijne struc- tuurondergronden tot 2 mm, eenvoudig aan te brengen met een roller;

2. Superieur

Geschikt voor grovere structuur of beschadigde ondergronden tot 5 mm, zoals bijvoorbeeld granol; 

3. Vochtbestendig

Geschikt voor vochtige ruimtes, zoals badkamers. Ook tegels kunnen hiermee glad gemaakt worden;

4. Beton effect.

Met deze decoratieve variant creëer je een realistiosch betoneffect. Verkrijgbaar in vier moderne kleuren.

Eenvoudig, strak en snel

Brand Manager Roald Blok legt uit dat alle producten heel gemakkelijk te gebruiken zijn. “MuurGlad is een sneldrogende pasta die direct te gebruiken is. Met de Muurglad roller of spaan breng je het product aan op de muur en met de Muurglad strijker maak je alles eenvoudig glad. Blijft er na drogen een oneffenheid zichtbaar? Dat is geen probleem, dit schuur je heel makkelijk ook weer glad.”

Compleet concept

“We presenteren de vier producten MuurGlad als één concept, waarbij we ons richten op de decoratieve klusser”, vervolgt Blok. “Ofwel: iedere dhz-er die gaat schilderen of behangen gaat voor het beste eindresul- taat. Hierbij helpt de juiste voorbehandeling en daar- voor bieden wij de geschikte producten. Naast de vier MuurGlad producten biedt Alabastine ook aanvullende producten, zoals een ontvetter, vulmiddelen en voor- strijk. De handige gereedschapssets maken het concept compleet, met herkenbare gereedschappen die door iedere klusser eenvoudig te gebruiken zijn.”

Persoonlijk klusadvies op Muurstrakplan.nl

Twijfelt een dhz-er welke toepassing het meest geschikt is om een muur strak te maken? Of weet hij niet hoe hij dit aan moet pakken? Dan biedt het Alabas- tine Muurstrakplan een persoonlijk klusadvies. “Door drie korte vragen op muurstrakplan.nl te beantwoorden word je stap voor stap geholpen naar een strak eindresultaat. Video’s, afbeeldingen en uitgebreide klusinformatie zorgen ervoor dat je precies de producten selecteert die je voor een klus nodig hebt en hoe je het aanpakt. ”

MuurGlad is inmiddels uitgerold bij de grote ketens. Alabastine ondersteunt de verkoop voornamelijk online, met online banners, nieuwe klusvideo’s en displays in de winkels. “We gaan het complete concept van MuurGlad benadrukken. Onze buitendienst geeft daarvoor de uitleg en kan demonstraties geven op lokaal niveau. Alabas- tine is het voorbehandelingsmerk voor verf- en behangklussen en daar hoort ook je muur glad maken bij”, sluit Blok af. “Door het strak maken van een muur komt een kleur beter tot z’n recht en is behang strakker. Op een eenvoudige en snelle wijze.”