Maxeda heeft te maken met de ‘nieuwe realiteit’. Zowel in België en Nederland is het consumentenvertrouwen laag en staat de dhz-sector onder druk. “Het is daarom nodig om onze business te vereenvoudigen, de lijnen van besluitvorming korter te maken, onze kosten te verlagen en de uitvoering van plannen te verbeteren”, aldus Tony deNunzio.

De nieuwe executive chairman van Maxeda is van mening dat de organisatie duidelijke vooruitgang heeft geboekt in het verbeteren van het aanbod en de efficiency, maar ziet zich genoodzaakt om belangrijke organisatorische veranderingen door te voeren. Hij zal daarom meer tijd doorbrengen in de Maxeda dhz-business.

 

John Colley wordt de nieuwe CEO van Praxis. “Hij heeft de afgelopen jaren als chief commercial officer van Maxeda DIY Group onze leveranciers en assortimentswisselprogramma’s met aanzienlijk succes geïmplementeerd. In korte tijd heeft hij een organisatie opgezet die onze sourcing in Azië heeft verbeterd en die sterk heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van onze eigen merken. Hij heeft een passie voor succes en brengt nieuwe energie en focus in Praxis”, aldus DeNunzio die tevens meldt dat Colleys voorganger, George Adams, strategisch adviseur wordt.

 

“Door nieuwe strategieën, nieuwe mensen en een uitstekende dhz-expertise heeft George als CEO waarde toegevoegd aan Maxeda DIY Group. Door vereenvoudiging van de centrale organisatie en de integratie van formats is de centrale rol van George minder noodzakelijk. Daarom zal hij strategisch adviseur van de groep worden en niet langer CEO Maxeda DIY Group zijn. We danken hem voor zijn bijdrage aan de organisatie en hopen nog te profiteren van zijn expertise.”

 

Eerder deze week werd ook al bekend dat CFO Tim Barr MaxedaDIY gaat verlaten. Klik hier>