Geen flauwekul, duidelijkheid. Dat schept Hornbach door meteen stelling te nemen in de mondkapjes-kwestie. Hornbach in? Mondkapje op! 

In reactie op de nieuwe coronamaatregelen van het kabinet, adviseert projectbouwmarkt Hornbach aan zowel medewerkers als klanten een mondkapje te dragen in álle vestigingen. Een advies dat zich niet beperkt tot de Randstad, maar voor alle vestigingen in het hele land geldt. De projectbouwmarkt scherpt ook de bestaande veiligheidsmaatregelen verder aan, in de strijd de verspreiding van het virus te beperken. Zo krijgt iedere vestiging een zogenaamde handhaver.

Mondkapjes in héél het land

“We doen sinds begin maart ons uiterste best zodat onze medewerkers in deze situatie veilig kunnen werken en klanten veilig hun inkopen kunnen blijven doen”, reageert Evert de Goede, Algemeen Directeur Hornbach Nederland. “Daarbij zijn de adviezen van de overheid en het RIVM leidend. Wij adviseren onze medewerkers en klanten dan ook om voortaan een mondkapje te dragen wanneer zij de bouwmarkt binnengaan. Dat doen we in alle vestigingen in ons land, van Amsterdam tot Kerkrade en Groningen."

"Duidelijkheid, voor iedereen"

"We zetten graag een stap extra in de strijd tegen het coronavirus en zo is het ook direct voor iedereen duidelijk", zegt De Goede. "Ik ga ervan uit dat iedereen het advies opvolgt.” Hornbach zag de afgelopen tijd het gebruik van mondkapjes al toenemen, ondanks dat er in de vestigingen voldoende ruimte is om goed afstand te houden. Mondkapjes voor medewerkers verzorgt de bouwmarkt, de eerste voorraad is momenteel onderweg naar de vestigingen. Klanten worden gestimuleerd in het gebruik middels flyers en informatie op de website.

Handhaver in elke bouwmarkt  
Hornbach roept doe-het-zelvers op om alleen te komen winkelen en reguleert het aantal bezoekers in de vestigingen met een strikt deurbeleid. Een speciaal aangestelde handhaver monitort de 1,5-meter-afstand, spreekt mensen hier actief op aan en kan bijvoorbeeld drukke gangpaden tijdelijk afsluiten. Het winkelen met een winkelwagen is verplicht en Hirnbach-medewerkers maken deze na gebruik voor iedereen schoon.