A.-111846-02-XXL.jpg

Velux: 'Verkoop in bouwmarkten stimuleren'

MIX berichtte afgelopen januari over de lancering van de nieuwe generatie Velux dakramen. Nu Nederland voorzichtig kennis heeft gemaakt met het standaard wit afgelakte dakraam, is het tijd om dieper in te gaan op de specificaties en kenmerken. “Dit is de nieuwe standaard voor  energieefficiëntie en wooncomfort.”

Michel Kalis, commercieel directeur van Velux Nederland, verhaalt enthousiast over de nieuwe generatie dakramen: “De beproefde constructie van de bekende Velux dakramen blijft behouden, maar is met ruim achttien verschillende patenten geoptimaliseerd. Met de introductie van de Velux Thermo Technology zijn de isolerende eigenschappen van het standaard dakraam verbeterd. De hoge isolatiewaarden, gecombineerd met tot wel 18% meer glasoppervlak, doen de nieuwe generatie dakramen tot hoge niveaus stijgen als het gaat om optimale energiebalans en energieefficiëntie.”

“Daarnaast is door de toetreding van meer daglicht minder kunstlicht nodig,” weet Kalis. “Dit bespaart energie en verbetert het welzijn van bewoners en gebruikers.” De nieuwe generatie is vooraf onderworpen aan uitvoerige tests om ervoor te zorgen dat de dakramen aan alle kwaliteitseisen voldoen. Zo is de nieuwe generatie dakramen FSC- en/of PEFC-gecertificeerd en zijn er tuimelvensters leverbaar die in aanmerking komen voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

 

100% dekkend afgelakt

Ook het ontwerp van de nieuwe generatie Velux dakramen is verbeterd. Aan de buitenzijde is het lijstwerk afgerond en aan de binnenzijde heeft het raam smallere kozijnen gekregen met een witte

afwerking. En dat is revolutionair, stelt Kalis. “Uit onderzoek onder consumenten blijkt dat zij de voorkeur hebben voor witte ramen. Daarom zijn de grenenhouten Velux dakramen standaard wit afgelakt, als eerste in Europa.” De vervanging van oude dakramen is ook eenvoudig en snel geklaard. “De buitenwerkse inbouwmaten van de nieuwe generatie dakramen zijn gelijk gebleven aan vorige generaties. Hierdoor blijft het één-op-één vervangen van dakramen snel en eenvoudig en kan de aftimmering zelfs blijven zitten.

 

Nieuwe maatcodering

Door het nieuwe ontwerp met een groter glasoppervlak zijn de maten voor raamdecoratie voor de nieuwe generatie veranderd. “Om het verschil tussen de huidige en nieuwe generatie dakramen aan te duiden, krijgt de maatcodering van de nieuwe generatie er een K bij. Een dakraam dat voorheen maatcodering M08 had, krijgt nu dus maatcodering MK08. Hier moet ook bij het bestellen van Velux raamdecoratie rekening mee worden gehouden. “Jarenlang paste onze raamdecoratie op alle generaties. Dat is vanaf april helaas niet meer het geval. Toch blijft Velux raamdecoratie perfect passen. Hiervoor gaan we twee verschillende maatcoderingen leveren. Willen klanten raamdecoratie voor hun bestaande Velux dakraam, dan houd je hiervoor de ‘oude’ codering M08 aan. Voor de nieuwe generatie dakramen moet codering MK08 worden aangehouden”, legt Kalis uit.

 

Consumentencampagne

Richting handel en verwerkers is de nieuwe generatie al gepresenteerd. Nu is het de beurt aan de klant. Vanaf 1 april zet Velux Nederland een grootschalige consumentencampagne in. Kalis: “Dit voorjaar proberen we middels een pullstrategie met verschillende campagnes eindgebruikers te stimuleren tot een aankoop en zoveel mogelijk traffic naar onze dealers te genereren. Hierbij staan we ook altijd open voor een individuele samenwerking. Willen bouwmarkten meeliften op de geplande consumentencommunicatie, dan kunnen ze altijd contact opnemen met hun Velux accountmanager.”

 

Meer informatie over de nieuwe generatie Velux dakramen is te vinden op

www.velux.nl/de nieuwegeneratie.

Deel dit bericht

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Word abonnee

  • Ontvang iedere editie van Vakblad MIX
  • Ontvang onze email-nieuwsbrief
  • Toegang tot álle content op MIXonline.nl
  • Inclusief marktcijfers en artikel-archief
  • Geef 3 collega's een login cadeau
  • Een openbaar persoonlijk profiel
  • Je persoonlijke nieuwsoverzicht in MijnMIX
  • Reageren op artikelen
Word abonnee