‘Simpel kiezen, simpel plakken’. Onder die titel lanceerde Beamix in 2011 haar nieuwe tegelconcept. Met succes, want het marktaandeel van de Eindhovense mortel- en lijmfabrikant groeide vervolgens. Dit jaar brengt Beamix drie noviteiten op de markt. “Als innovatief bedrijf moet je vernieuwend en uniek blijven.”

Met het ‘Simpel kiezen, simpel plakken’-concept maakt Beamix het de consument gemakkelijk: vereenvoudigde productnamen, waardoor het kiezen van het juiste product voor de klus heel simpel is. Een aparte tegellijm voor iedere specifieke ondergrond. “Daarop hebben we veel positieve reacties gekregen,” weet Peter Sonntag, categorymanager bij Weber Beamix. “Er bleek echter ook vraag te zijn naar een universele tegellijm, die op alle ondergronden toepasbaar is. Die is er nu: de Beamix Tegellijm Flex 650 Eco.” Productmanager Udo Snijer vult aan: “CO2-uitstoot en ecologisch werken zijn een hot item, dus ook daarop hebben we ingespeeld. De Tegellijm Flex 650 Eco is de eerste tegellijm in de dhz die ecologisch verantwoord én stofarm is.”

 

Eenvoudig verwerkbare tegelvoeg

Ook nieuw is de Tegelvoeg Blijvend Schoon, een simpel verwerkbare tweecomponentenvoegmiddel dat zeer geschikt is voor de dhz-markt. “Ideaal voor bijvoorbeeld de keuken”, weet Sonntag.

“Iedereen weet hoe de keuken eruit ziet nadat je pasta hebt gemaakt: alles zit onder de saus- en vetspetters. Dat trekt in de voegen. Onze Tegelvoeg Blijvend Schoon is een epoxy voegmiddel,

ongevoelig voor zuren en bestand tegen bijtende schoonmaakmiddelen. Hij is prijziger dan andere varianten, maar vanwege alle voordelen kunnen we de prijs goed verantwoorden. Dit voegmiddel is

ook uniek in de verwerkbaarheid. Vaak zijn tegelvoegen taai en lastig aan te brengen. Tegelvoeg Blijvend Schoon laat zich eenvoudig aanbrengen zoals een cementgebonden voeg.”

 

Uitglijden is onmogelijk

De Beamix Tegelgrip completeert het drietal innovaties van Beamix voor dit jaar. “Een uniek nieuw product, dat nog niet in deze vorm in de dhz verkrijgbaar is,” jubelt Sonntag. “Het is een antislipmiddel voor natte, gladde keramische tegelvloeren.” “Opvallend is de werking van de Tegelgrip,” stelt Snijer. “Hij trekt zich in de poriën van de tegel en blijft dus onder de oppervlakte, waardoor hij niet zichtbaar is en er geen ribbels ontstaan. Bij aanraking van vocht komt Beamix Tegelgrip omhoog en wordt de tegel ruw. Uitglijden is bijna onmogelijk.” “Een aanwinst voor de dhz-branche,” stelt Sonntag. “Bouwmarkten kunnen hierdoor beter gladde tegels verkopen, want Beamix Tegelgrip is snel en gemakkelijk aan te brengen. Het product heeft een inwerktijd van slechts drie minuten. Het enige wat je nodig hebt om het aan te brengen, is een dweil en een emmer.”

 

Safe communiceren

“De communicatie op de nieuwe producten is eenvoudig en duidelijk,” zegt Sonntag. “We hebben die communicatiewijze in ons volledige productgamma doorgetrokken. Het is simpel, men moet in één oogopslag weten wat het product is en waarvoor het dient. Heldere, duidelijke symbolen geven de specificaties en kenmerken van ieder product weer.” Beamix maakt het ook de  bouwmarktmedewerker gemakkelijk. Sonntag: “Je hoeft geen expert te zijn om onze materialen te begrijpen. De handel kan ons assortiment safe communiceren naar de klant.” Beamix Tegelvoeg Blijvend Schoon is al beschikbaar voor de dhz-branche. De Tegellijm Flex 650 Eco en Tegelgrip volgen binnen drie maanden.