Wanneer twee sterke Duitse merken hun krachten bundelen, dan kun je verwachten dat innovatieve producten en toepassingen ontstaan. Met de oprich- ting van de Power for All Alliance vormen Bosch en Gardena een alliantie, waardoor één accusysteem voor verschillende merken aangeboden wordt.

Hiervoor stelt Bosch Power Tools hun 18-volt accuplatform op gebied van Home & Garden ook open voor andere fabrikanten. Dat is uniek, want samen met andere toonaangevende merken is dit een fabrieksoverkoepelend accusysteem voor huis- en tuinproducten. Voor het komende tuinseizoen bouwt Gardena haar gehele 18-volt assortiment om naar het Power for All Alliance accusysteem.

“Je kunt gerust de vergelijking maken met de verschillende soorten oplaadsnoeren voor mobiele telefoons. Daarin was heel veel diversiteit en ook daar is de afspraak gemaakt voor een uniforme aansluiting”, verduidelijkt Marketeer Alwin van der Pluym van Gardena. Voor deze alliantie is de oplaadbare accu- technologie van Bosch de basis. Zij stellen hun kwalitatieve systeem open voor andere fabrikanten. Zo bieden ze gebruikers meer flexibiliteit, omdat gebruik wordt gemaakt van een uniforme standaard. In de toekomst kunnen ze één en dezelfde 18-volt accu gebruiken voor elektrisch gereedschap, tuingereed- schap en huishoudelijke apparaten. Verschillende gerenom- meerde merken, zoals Gardena, Bosch, Emmaljunga, Gloria, Wagner en Rapid gaan van dit systeem gebruikmaken.

Breed scala aan toepassingen

“Dit uitwisselbare systeem gaat gebruikers in de toekomst geld, ruimte en tijd besparen, wanneer zij de producten van de Power for All Alliance aanschaffen”, zegt Van der Pluym enthousiast. “De niet uitwisselbare accu’s en laders van verschillende merken behoren straks tot het verleden. Met deze alliantie zou de totale behoefte aan accu’s moeten verminderen, met als bijkomend effect dat schaarse grondstoffen minder nodig zijn en dat accu’s die end of life zijn minder afgevoerd worden. Ons gemeen- schappelijke doel bij dit platform is om gebruikers het grootste cross-manufacturer accusysteem te bieden. Daarmee beschikken ze straks over het breedste scala aan toepassingen voor hun huis. Denk daarbij aan tuin- en reinigingsapparatuur, dhz- en huis- houdelijke apparaten, producten voor oppervlaktebehandeling, voor vrije tijd en kamperen en nog veel meer.”

Bosch batterijtechnologie is kwalitatief

“Onze gebruikers willen sterke, betrouwbare en flexibele accu’s - bij voorkeur voor alle toepassingen in huis en tuin. Daarom hebben we bij Gardena gekozen voor Bosch en de gezamenlijke oprichting van de Power for All Alliance”, legt Van der Pluym uit. “De verschillende deelnemende merken zijn ervan overtuigd dat draadloos, flexibel werken de toekomst is. Daarbij is de Power for All Alliance een win-win situatie voor iedereen.”

Concreet betekent de openstelling van het platform dat de huidige twintig miljoen Bosch accu’s - met de bijbehorende opladers - voor 18-volt tuin- en dhz-gereedschap uitwisselbaar worden met het accusysteem van de Power for All Alliance en alle Gardena 18V producten. Gardena laat producten die gebruik- maken van het nieuwe, universele accuplatform vanaf het nieuwe kalenderjaar instromen.

Van der Pluym: “De accu van Bosch geeft meerwaarde aan onze Gardena-apparaten. Door het openstellen en uitbreiden van het accusegment creëert dit een enorme toegevoegde waarde voor de gebruikers. We zien namelijk dat de vraag naar snoerloze apparaten steeds verder toeneemt.” Alle deelnemende partijen verwachten dat de oprichting van de alliantie de opmaat is naar een partnerschap met sterke merken. Hiervoor worden momenteel gesprekken met verschillende kandidaten gevoerd.

Nieuw: Gardena AquaClean accu-drukreiniger

De nieuwe Gardena hogedrukreiniger AquaClean met accu is de mobiele oplossing voor schoonmaak rond het huis. Het apparaat met krachtige waterstraal is ideaal voor het reinigen van terrassen en balkons, tuinmeubelen, fietsen, auto’s, boten of kliko’s. De AquaClean werkt op een krachtige 18V Power for All-accu, waardoor er geen beperking van een elektriciteitssnoer is. Bovendien hoeft de hogedrukreiniger niet aangesloten te worden op een buitenkraan. De AquaClean is uitgerust met een aanzuig- mechanisme, hiermee kan water uit een watertank, vijver, sloot, teil, regenton of waterput getapt worden.

  • 18V Power for All-accu

  • Optimale bewegingsvrijheid

  • Aan te sluiten op het Original Gardena System

  • Druk variabel: 9, 14 of maximaal 24 bar

  • Drie verschillende nozzles

  • Met opvouwbare watertank van 20 liter voor gebruik onderweg

Nieuwe collectie dompelpompen

In 2021 introduceert Gardena een compleet nieuwe collectie dompelpompen. Deze zijn geschikt voor schoon en vuil water
en kunnen vuildeeltjes opzuigen tot maximaal 38 mm. Twee helderwater dompelpompen (11000 Aquasensor, 17000 Aqua- sensor) en een vuilwater dompelpomp (20000 Aquasensor) zijn uitgerust met de innovatieve nieuwe LED Aquasensor. Daarmee kan de in- en uitschakelhoogte nauwkeurig ingesteld worden. Automatische pompstart is mogelijk vanaf een waterniveau van 5 millimeter. Het contactloze meetprincipe maakt een tot vijf keer langere levensduur in een vuile omgeving mogelijk dan met conventionele meetmethoden. Door een vervuilingsindicator en een geïntegreerde droogloopbeveiliging worden storingen aan de pomp ook bij extreme vervuiling voorkomen.

Ook nieuw in het assortiment zijn twee innovatieve 2-in-1 dompelpompen. Het ene model heeft een vlotterschakelaar, het andere de nieuwe LED Aquasensor. Met één handbeweging schakelt de pomp om van vuilwater naar schoonwater en andersom.

• Keramisch afdichtingssysteem
• Roestvrijstalen behuizing
• Aan te sluiten op het Original Gardena System • Met timerfunctie

Online advies

Om te bepalen welke pomp het meest geschikt is voor welke situatie, heeft Gardena een digitale productadviseur op hun website staan.