Koelnmesse prepareert een hybride Eisenwarenmesse in februari 2021.

"Wir werfen das Motor an", is de optimistische slogan waarmee Koelnmesse de voorbereidingen voor de Eisenwarenmesse aanslingert.

Realistischer dan voorafgaand aan Gafa

De Eisenwarenmesse is Europa's grootste internationale vakbeurs op het gebied van ijzerwaren, gereedschappen en doe-het-zelf, hét pardepaardje van beursorganisator Koelnmesse. De organisatie die in februari 2020  – toen niemand de impact van Corona nog kon voorzien – heel lang volhield dat Tuinvakbeurs Gafa gewoon door zou gaan, tot ze die beurs uiteindelijk in de week vóór de startdatum moesten annuleren. Wat dat betreft hebben ze in Keulen intussen veel geleerd van beurzen in Corona-omstandigheden en zijn ze nu veel realistischer aan de slag.

Europeser en hybride

Eisenwarenmesse 2021 staat gepland op 21 tot en met 23 februari en er hebben zich reeds meer dan 2.700 exposanten gecommitteerd. Maar de Eisenwarenmesse wordt eerder Europees geöriënteerd dan wereldwijd. En de beurs wordt hybride, een combinatie van een fysiek event en een online platform. Sowieso is Eisenwarebnmesse meer dan een vakbeurs alleen, zeggen ze in Keulen. Meer dan een expo alleen, ook een conferentie, een platform voor uitwisseling van kennis en contacten en een centrum voor belevenis, experience.

Eisenwarenmesse@home

Onder het motto Eisenwarenmesse@home krijgen bezoekers die niet naar Keulen reizen, de mogelijkheid om live-streams vanaf de beursvloer te bekijken, nieuws te zien in digitale showooms, live-talks te volgen en met een persoonlijk profiel op allerlei manieren online te netwerken. Want vooralsnog gaan ze er in Keulen vanuit dat de Eisenwarenmesse 2021 onder het motto #workhardrockhard weer gaat 'rocken'.