Ook de winkels van Gamma en Karwei zijn op Tweede Kerstdag gesloten. Daarmee vermijden de winkelketens drukte en gunnen ze hun medewerkers een Corona-rustdag.

Intergamma, het moederbedrijf van Gamma en Karwei, heeft besloten om haar Nederlandse winkels op Tweede Kerstdag, een traditioneel drukke winkeldag, gesloten te houden. Hiermee wil het bedrijf haar winkelmedewerkers een rustige kerstperiode bezorgen en de mogelijk extra toeloop naar de winkels verminderen.

Niet eerder hebben Gamma en Karwei haar deuren dichtgehouden op een belangrijke winkeldag als Tweede Kerstdag. Klanten kunnen die dag wel gewoon terecht bij de webshops van de winkelketens.

Drukker dan gebruikelijk 

Sinds maart dit jaar, toen de beperkende maatregelen rondom COVID19 zijn ingevoerd, is het drukker dan gebruikelijk in de bouwmarkten van Gamma en Karwei. Om die reden heeft Intergamma eerder al verschillende maatregelen genomen zoals het beperken van de openingstijden en de inzet van beveiliging. Daar komt de kerstsluiting nu bij. Intergamma verwacht tijdens de kerstperiode wel extra drukte en daarom zet het bedrijf extra beveiligers in om klantstromen goed te kunnen managen.

"Welverdiende Kerst" 

Harm-Jan Stoter, CEO Intergamma: “Het is voor onze medewerkers een bijzonder en druk jaar geweest en daarom willen we graag iets terugdoen tijdens de feestperiode. Op Tweede Paas- en Kerstdag trekken consumenten er altijd massaal op uit en die drukte willen we onze medewerkers dit jaar besparen. Zo is er tijd voor een welverdiende Kerst, thuis met familie.”

De Tweede Kerstdag-sluiting is een specifiek Intergamma-besluit, maar wel in branche-overleg besproken, vernemen we uit Leusden.

Hornbach hield haar bouwmarkten in Nederland sowieso altijd al allebei de Kerstdagen gesloten.