Voor Decor Son staat 2020 vooral in het teken van de her­­positionering van het bedrijf. Vanuit de drie business units Home Improvement, Wall Design en Garden Elements bedient het bedrijf de dhz-retail met drie kernassortimenten. De overkoepelende belofte ‘we deliver’ en een heldere pay-off voor iedere business unit maakt duidelijk waar het assortiment voor staat. ‘Maak buitengewoon goed!’ bijvoorbeeld, de pay-off van Garden Elements.

Decor Son biedt binnen de drie business units een compleet assortiment dat is gebaseerd op de behoefte van de eindklant in de bouwmarkt. Die behoefte wordt samen met de retailer geanalyseerd en steeds geëvalueerd. Gekoppeld aan de eigen productie en productontwikkeling en de sterke logistieke organisatie maakt Decor Son ‘we deliver’ waar als producent, partner en leverancier.

Uitdagen en inspireren

Met de pay-offs ‘Verduurzaam je huis!’ (Home Improvement) en ‘Samen maken wij muren mooier!’ (Wall Design), nodigt Decor Son de consument uit tot actie. Een bewuste keuze want Decor Son wil consumenten uitdagen en inspireren om zelf hun woonomgeving mooier te maken. Daarom ook ‘Maak buitengewoon goed!’, gekoppeld aan het assortiment van Garden Elements.

Met Garden Elements biedt Decor Son het fundament onder ieder tuin- en groenproject. Dat begint bij de basis met verschillende soorten zand, grind, hout en beton uit eigen productie. Daarnaast zitten tal van producten in het assortiment waarmee die basis verfraaid, aangekleed en verduurzaamd kan worden.

Totaaloplossingen

Decor Son is fabrikant, groothandel, importeur en distributeur tegelijk en dat zorgt er onder andere voor dat binnen Garden Elements, net als binnen de twee andere business units, totaaloplossingen worden aangeboden. De concepten en producten zijn bovendien eenvoudig te verwerken, een belangrijke voorwaarde voor Decor Son in het inspireren en stimuleren van consumenten om zelf aan de slag te gaan.

Met daarnaast een uitgekiende logistieke operatie kan Decor Son vanuit het 100.000 vierkante meter grote warehouse in Son of de productielocatie in Den Bosch snel en direct leveren. Aan retailers, maar desgewenst ook als dropshipment bij de consument thuis.

Muurblokken

Met het assortiment van de business unit Garden Elements laat Decor Son zien met recht totaalleverancier te zijn en het fundament voor ieder tuin- en groenproject te bieden. Van de basis in en op de grond tot aan tuinafscheidingen.

Een belangrijke specialiteit in het assortiment vormen de muurblokken. Een eigen product van Decor Son dat wordt gemaakt en geleverd in diverse kleuren en maten. Smalle blokken voor sierlijke muurtjes bijvoorbeeld en grote, grove blokken voor een robuuste en stoere uitstraling.

Drie uitvoeringen

De muurblokken zijn verkrijgbaar in drie verschillende uitvoeringen: getrommeld, strak en geknipt. Binnen iedere uitvoering worden de muurblokken in meerdere kleuren en afmetingen aangeboden. Daardoor kunnen de muurblokken in veel verschillende tuinen toegepast worden.

Doordat Decor Son de productie zelf in de hand heeft, kan vanuit de eigen kennis en ervaring goed ingespeeld worden op trends en marktontwikkelingen. Dat resulteert onder andere in een hoge mate van maatvastheid van de muurblokken, langer kleurbehoud en een voor de consument gegarandeerde eenvoudige verwerking.

Zanden en grinden

Een andere belangrijke pijler is de zanden en grinden. Decor Son biedt een compleet assortiment en zakt haar eigen zanden en grinden af en kan daardoor snel op de marktvraag reageren. Zo werden in april van dit jaar meer dan 1,4 miljoen zakken zand en grind afgezakt. Deze zanden en grinden worden gewonnen uit Nederland, België en Duitsland. De zanden en grinden worden in een vernieuwde verpakkingsvorm van Decor afgevuld en gereed gemaakt voor verkoop binnen de retail. Private label is daarbij een optie.

Het Decor Speelzand wordt speciaal gezeefd om een veilige speelomgeving te garanderen. Daarnaast omvat het assortiment onder meer Ophoogzand, Straatzand, Voegzand en Metselzand. De zanden worden in de regio gewonnen en in zakken van 25 kg afgevuld.

Het uitgebalanceerde assortiment aan Decor (sier)grinden is verkrijgbaar in diverse kleuren en formaten voor verschillende toepassingen. Zoals Wit grind, Golden Son, Cappuccino, Yellow Sun, Inveegsplit, Blauwsteen en Basalt.

Grind- en splitplaten

Met grind- en splitplaten biedt Decor Son een slimme oplossing voor het verschuiven van grind bij belasting. Deze platen zorgen ervoor dat het grind en split op paden en opritten niet verschuift als er overheen gelopen of gereden wordt. De platen vormen een sterke en stabiele ondergrond; zelfs als er een auto overheen rijdt, verplaatst het grind of split niet. De grind- en splitplaten zijn standaard voorzien van waterdoor­latend geotextiel. Hierdoor krijgt onkruid minder kans en komen kiezels niet onder de plaat terecht. Hemelwater wordt snel afgegeven aan de bodem. Grind- en splitplaten zijn UV-bestendig en worden gemaakt van recyclebaar polypropyleen. Deze zijn uitgebreid getest op belasting, verlijming, sterkte, dikte, UV-bestendigheid en veiligheid. De platen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren.

Watervriendelijke tuin

Dat Decor Son veel waarde hecht aan duurzaamheid en het milieu bewijzen de producten die onder het concept ‘Watervriendelijke tuin’ worden verkocht. Producten die wateroverlast in de tuin voorkomen, bijvoorbeeld door het water bij hevige regenval te bufferen en later gedoseerd weer af te geven. Of systemen die regenwater niet naar het riool afvoeren, maar opvangen om te gebruiken om de planten later water te geven.

Een van die watervriendelijke oplossingen is de Hydroblob. Dit regenwater buffer- en drainagesysteem beschermt tegen wateroverlast door het teveel aan water te absorberen en op te slaan. Zodra de grond het weer aankan, geeft Hydroblob het water weer geleidelijk af.

Rainwinner

Een ander watervriendelijk concept is de Rainwinner. Een regen­waterschutting die regenwater opvangt en opslaat en bovendien dienstdoet als schutting. De Rainwinner bestaat uit drie modules. Dakwater wordt opgevangen via de regenpijp en via een overstoot wordt de Rainwinner gevuld. Als die gevuld is, loopt het regenwater via de regenpijp naar de infiltratievoorziening of naar het riool.

Vervolgens kan het opgeslagen regenwater gebruikt worden. Bijvoorbeeld door het via ondergrondse verdeelbuizen over de tuin te verdelen. Dit zorgt ervoor dat overal in de tuin Rainwinner en een tapkraan geplaatst kunnen worden.

Waterdoorlatende en -passerende tegels

De waterdoorlatende en waterpasserende tegels van Decor Son zijn speciaal ontworpen om het regenwater zoveel en zo snel mogelijk af te voeren en ten goede te laten komen van de grondwaterstand. Daarmee wordt bovendien wateroverlast op grote bestrate delen in tuinen voorkomen. De waterdoorlatende en waterpasserende tegels zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten, waaronder de Uni-Priora Aqua, Geostone Aqua en de Geostone Tegel.

We deliver

Gecombineerd met onder meer de grindschuttingen, steenkorven en andere producten uit het Garden Elements-assortiment, maakt Decor Son – vanuit eigen productie en kennis van assortimenten, trends en de markt – haar rol als totaalleverancier waar. Door waarde toe te voegen als producent, partner en distributeur met de belofte ‘we deliver’ in de genen. Net als binnen de business units Home Improvement en Wall Design.

Team Garden Elements

Garden Elements wordt aangestuurd door accountmanagers Dion Beerepoot en Nick Burgers. Samen met drie category managers, een trade marketeer, een content marketeer, twee salessupport medewerker en een online expert verzorgen zij een plan op maat voor bestaande en nieuwe klanten.

Decor Son, Son, 049.948.33.33, info@decor.nl, www.decor.nl