“Hornbach steunt en respecteert het beleid van de Nederlandse overheid”, laat Hornbach-directeur Evert de Goede weten. “Onze bouwmarkten zijn de komende periode dan ook gesloten, in ieder geval tot en met dinsdag 19 januari 2021. Online staan we voor iedereen klaar.”

Hornbach is de eerste met een officieel statement in reactie op de lock-down van de Nederlandse bouwmarkten. En waar INretail bijvoorbeeld heel teleurgesteld reageerde op de winkelsluiting ("We denken dat het copy-paste Duitsland wordt. Dat is een ramp voor de non-food retail"), klinkt in Hornbachs reactie begrip door.

In vervolg op de huidige ontwikkelingen en richtlijnen rondom het coronavirus, sloot Hornbach de deuren van haar bouwmarkten op maandagavond 14 december om 20.00 uur tot nader order. Producten bestellen en thuis laten bezorgen via hornbach.nl, of producten reserveren en afhalen bij een bouwmarkt in de buurt, blijft mogelijk. 

Hornbach groothandel?

Groothandels mogen trouwens wel open blijven. En hoewel Hornbach en Bauhaus via een klantenpas ook aan professionals leveren, wist de keten maandagavond nog niet zeker of die activiteiten als groothandel aangemerkt zullen worden of niet. Bouwmaat maakte bekend streng te zullen toezien op klandizie met een Bouwmaat-pas: "Het is van groot belang dat je jouw Bouwmaat-pas bij je hebt als je onze vestigingen bezoekt. Je kan ook de Bouwmaat- app downloaden, als je hier bent ingelogd heb je toegang tot je digitale Bouwmaat-pas. Zonder de Bouwmaat-pas kunnen we je helaas niet binnen laten."