KlusWijs-directeur Hans Hortensius is heel enthousiast over de manier waarop zijn club omgaat met de plotselinge lock-down van de bouwmarkten en doehetzelf-winkels.

"Meteen na de persconferentie stond de app bij ons roodgloeiend van de ondernemers die metéén de schouders eronder gingen zetten", zegt Hortensius. "Ik zeg altijd dat de echte ondernemers bij onze club zitten en dat zagen we gisteravond maar weer eens. Bijna iedereen is meteen balies gaan inrichten om vanaf vandaag 09:00 uur te kunnen beginnen met afhalen. En dat na een dag waarin het giga-druk was. We hebben ondernemers die in één dag een weekomzet draaiden. Echt bizar."

"De energie die er in onze club vrijkomt, is echt onbeschrijflijk"

De KlusWijs-organisatie was al goed voorbereid op een eventuele lock-down, had ondernemers afgelopen zondag gebrieft met uitgeschreven werkplannen en ging daar gisteravond nog eens dubbeldik overheen met tips en maatregelen. "We starten vandaag meteen een socia-media-campagne om te laten zien dat de winkels paraat staan voor afhaal- en bezorgorders. En veel ondernemers hebben zelf al posts gepubliceerd. Orders kwamen vanochtend meteen al binnen via de app, telefoon en e-mail en uiteraard draait ook de webshop op volle toeren."

Hortensius: "Het is wat het is en je kunt het ermee eens zijn of niet. Maar de energie die er in onze club vrijkomt, is echt onbeschrijflijk!"