Het gaat hard bij Bauhaus in Den Hoorn. Het logo staat inmiddels overeind en daarmee krijgt de vierde Bauhaus van Nederland een gezicht.

Als je de Linkedin-pagina van Bauhaus volgt, zie je hoe de inrichting van de vestiging in Den Hoorn vordert. Na Groningen, Hengelo en Venlo wordt dit de vierde Bauhaus in Nederland. Het logo hangt er al aan de gevel en de inrichting vordert gestaag.

Nog 16 of 17 locaties met potentie

Voor de verdere expansie heeft Bauhaus een lijst van locaties op het bureau liggen. Dat zei Bauhaus-directeur Herwin Oost in een uitgebreid interview met MIX. “We hebben projecten lopen in Amersfoort en Haarlemmermeer. In totaal hebben we zestien of zeventien locaties op onze routemap die ontwikkelbaar zijn als Bauhaus-vestiging. In tegenstelling tot andere partijen noemen wij geen exact getal waar we naar streven maar hebben we het over gebieden met potentie waar een vestiging van Bauhaus realistisch commercieel haalbaar is. Willen wij er ook vijftig? Ja. Is dat realistisch? Nee.”

Bauhaus én Hornbach?

Die expansie-spots van Bauhaus zijn soms specifieke locaties, soms een gebied of regio. Kan het ook zo zijn dat een concurrent als Hornbach op sommige van die locaties aftroeft zodat er minder voor Bauhaus overblijven? “Als die regio geschikt is voor een Bauhaus, is die niet per se geschikt voor een Bauhaus én een Hornbach”, zegt Oost diplomatiek. “Als dat wel zo zou zijn, worden ze waarschijnlijk niet allebei vergund.”

Meer lezen over Bauhaus? Check dan het meest recente MIX-interview met Bauhaus-directeur Herwin Oost.