Powerplus verbeterde onlangs de hele lijn snoerloze machines. Het accusegment maakt een enorme groei door en met een flink vernieuwingsoffensief speelt het merk kort op de bal. Zo blijft Powerplus elk type klusser het gepaste gereedschap bieden voor doe-het-zelf en tuin.

Leverancier Varo zat de afgelopen maanden niet stil. De snoerloze boormachines, de haakse slijpers en de zagen werden flink onder handen genomen. Zeker de haakse slijper met accu uit de toplijn tovert een brede glimlach op de mond van directeur Jeroen Nys. “Het bijzondere is dat de producten door ons aangeboden worden in een segment dat gedomineerd wordt door de topmerken. Wij hebben het design aangepakt en de componenten vernieuwd en verbeterd. Dat geldt ook voor de accu’s. We gaan meer en meer naar fabrikanten die voor A-merken produceren. Wij kunnen van de kennis en het volume profiteren.”
Accu schroefboormachines
De drie lijnen – Powerplus, Powerplus X en Powerplus XQ – zijn speciaal ontwikkeld voor occasioneel, frequent en intensief gebruik. Alle vernieuwde schroefboormachines komen uit de gele Powerplus-lijn en hebben drie jaar garantie. De nieuwe generatie accuschroefboormachines is nog krachtiger en sneller. Twee nieuwe accuschroefboormachines (POWX0032 en POWX0036) hebben een Ni-Cd-batterij, de zes andere modellen werken op een Li-Ionaccu. De Li-Iontechnologie maakt de schroefboormachine niet alleen erg licht, maar geeft hem ook een groter vermogen.
Geen geheugeneffect of zelfontlading van de batterij, ook wanneer het toestel lange tijd niet gebruikt wordt. De accu houdt zijn kracht langer vast en laadt snel. Bijna alle modellen hebben een laadtijd van slechts één uur. Bij de meeste schroefboormachines levert Powerplus zelfs twee accu’s.
Dankzij de twee verwisselbare batterijen kun je snel en lang werken, zonder dat je het kluswerk moet onderbreken. De serie omvat kleine, compacte modellen, die licht in de hand liggen. En ook robuuste modellen die een grote kracht en een hoog koppel (draaimoment) hebben. De twee krachtigste
modellen, POWX0050LI en POWX0054LI, hebben tevens een impactfunctie (klopboren) en een tweede handvat voor extra grip.
Bovendien zijn alle machines uitgerust met een ledwerklampje. Het ingebouwde ledlampje beschijnt helder elke slecht verlichte schroef- of boorplek zodat je snel en veilig kunt werken. Ten slotte worden de schroefboormachines allemaal geleverd in een handig BMC-koffertje.
Boorhamers
Ook bij de boorhamers heeft een nieuwe generatie het levenslicht gezien. De serie telt vier nieuwe modellen, alle geleverd in een handige BMC-koffer. Afhankelijk van het model kun je naast hameren en hamerboren, ook boren en/of beitelen. De modellen zijn nog sterker geworden en werden uitgerust met nieuwe technische snufjes. Zo heeft de POWX1170 tot 30% meer slagkracht dankzij een dubbele slingerbeweging van de interne stanglager. De krachtigste boorhamer uit het vernieuwde assortiment is de POWX1178. Powerplus biedt met dit model een boorhamer aan met een sds max-aansluiting.
Hij heeft een impactkracht van maar liefst 7 Joule. Bij zoveel kracht hoort uiteraard een hoog gebruiksgemak. Zo worden bij alle nieuwe boorhamers de schokken opgevangen door het (dubbele) anti-trilsysteem. Ten slotte zijn ze ook alle vier uitgerust met een diepteaanslag, waarmee je de
boordiepte precies kan instellen. Dit kan erg handig zijn als je herhaaldelijk even diepe gaten wil maken.
 
Breekhamers
De breekhamerlijn is eveneens geheel vernieuwd. Net als de boorhamers zitten ze in een handige BMC-koffer. De machines zijn ideaal voor het zwaardere werk. Je sloopt eenvoudig muren en verwijdert tegels in een handomdraai. Het bijzonder aan het eerste model (POWX1183) is dat je dankzij de dubbele kamer een dubbele slagkracht krijgt. Dankzij het anti-trilsysteem voel je daar als gebruiker erg weinig van. Met de POWX1186 kan je bijzonder krachtig beitelen. Hij werkt met een SDS-hex-boorkop en haalt een impactkracht van 48 Joule. Multifunctioneel is de POWX1189, die zowel boorhamer als breekhamer is. Hij heeft bovendien een snelheidsregelaar met zes snelheden. Uiteraard ontbreekt ook op deze machine het anti-trilsysteem niet.