Dat Bauhaus het niet bij vier bouwmarkten in Nederland zal laten, is duidelijk. Ze hebben een lijstje met zestien locaties vol potentie voor een Bauhaus. Daarvan zijn er drie 'onderweg' en een vierde volgt binnenkort.

Wat Bauhaus -directeur Herwin Oost betreft wordt de nieuwe Bauhaus in Den Hoorn de grootste Bauhaus van Nederland. In oppervlakte staat de winkel op de derde plaats in het Bauhaus-rijtje, maar qua omzet-potentie staat hij op nummer één. Als we hem op de man af vragen wat de winkel dan moet gaan doen, zegt Oost wijselijk: “Meer dan de andere.”

Volgens expansiemanager Johannes Harter gaat Bauhaus ‘Voll Gass’ voor verdere expansie in Nederland

Nu we Oost samen met Bauhaus' internationaal expansiemanager Johannes Harter spreken, benoemen we uiteraard het groeiplan voor Nederland. Oost noemt dan altijd zijn lijstje met 16 of 17 locaties met potentie voor een Bauhaus. Of die allemaal verwezenlijkt gaan worden, is niet zeker. Maar het lijstje is er wel. “Haarlemmermeer, Amersfoort en Leeuwarden zijn ‘onderweg’, wachten op een uitspraak of op een nader onderzoek. En er is een vierde, maar daar kan ik nog niets over zeggen.” Volgens Harter gaat Bauhaus in ieder geval ‘Voll Gass’ voor verdere expansie in Nederland.

Lees hier het artikel waarin Herwin Oost meer Bauhaus-details vertelt bij gelegenheid van de opening van Bauhaus Den Hoorn.