In de turbulente weken na het ontslag van Paul Burger werd al duidelijk dat er voor een nieuwe koers binnen DGN Retail, de moeder van de formules Multimate, Fixet en Hubo, gekozen werd. De nieuwe directeur Henk Castelijns wilde begrijpelijkerwijs in eerste instantie nog weinig kwijt, omdat hij eerst alles duidelijk in kaart wilde brengen. Maar dat er iets zou gaan gebeuren, was voor iedereen glashelder.

Inmiddels is bekend geworden dat de organisatie de eerste stappen in de herstructurering van de organisatie bekend heeft gemaakt. Voor dertien medewerkers is inmiddels ontslag aangevraagd en vijf tijdelijke dienstverbanden worden niet verlengd.

 

Het feit dat DGN Retail spreekt van ‘eerste stappen’ geeft al aan dat er nog het een en ander zal veranderen. Volgens een communiqué moet ‘de strategie voor de jaren 2013-2015 leiden tot een gezond DGN Retail dat de ondernemers uitstekend kan bedienen in een sterk gekrompen dhz-markt’. Volgens Irene van den Burg, spreekbuis namens de organisatie, vallen de ontslagen niet aan de top van de onderneming. “Het betreft functies die door het samengaan van verschillende organisaties, dubbel bezet zijn. We hebben ontslagvergunning aangevraagd via het afspiegelingsprincipe.”