“Bouwmarkt profiteert van isolerende buitendeuren Cando Comfort.” Met de nieuwe Cando Comfort buitendeuren biedt Deli Home sinds dit jaar isolerende en zeer vormvaste voor- en achterdeuren met een traditionele look. Deuren die bovendien veel lichter zijn dan traditionele houten buitendeuren en daardoor eenvoudig te monteren en transporteren zijn. “Met Cando Comfort kan de consument de gevel optimaal isoleren en op onderhoud besparen. Ook de retail kan profiteren van deze voordelen, wij spelen hierdoor optimaal in op de wens van de consument om de woning beter te isoleren”, zegt Frank van Putten, marketingmanager van Deli Home.

De verschillende voordelen van de Cando Comfort buitendeuren zijn allemaal terug te voeren naar de opbouw van deze deuren. Van Putten: “Centraal daarin staat een isolerende kern die bestaat uit een XPS-hardschuim plaat met aluminium platen aan weerszijden. Op die platen worden vervolgens de oppervlakteplaten bevestigd. Die opbouw maakt de deur vormvast, vochtbestendig en licht van gewicht, en zorgt bovendien voor een verhoogde isolatiewaarde.”

Daarmee voorziet Deli Home volgens Van Putten in een snel toenemende vraag naar manieren om woningen goed te isoleren. “Bij isolatie worden tot nu toe vooral het dak, de vloer en de gevel inclusief HR++-glas als uitgangspunt genomen. Met Cando Comfort voegen wij daar nu ook de buitendeur aan toe. Belangrijk, want met de stijgende energiekosten is isoleren momenteel echt een groot issue in de bouw en doe-het-zelf.”

Verhoging van wooncomfort

Isolerende buitendeuren verlagen niet alleen de energierekening, ze verhogen ook het wooncomfort in huis, zo benadrukt Van Putten. “Vaak is de hal in een woning een stuk kouder dan de andere ruimtes vanwege tocht via de voordeur. Hout isoleert niet en daarom heb je daar met massief houten buitendeuren altijd last van. Dat geldt ook voor bergingen of bijkeukens waarop de achterdeur uitkomt. Met Cando Comfort voorkom je dat warmteverlies en zorg je voor aangename temperaturen in alle ruimtes.”

Besparen op onderhoud

De aluminium platen aan weerszijden van de multiplex isolatieplaat zorgen voor een hoge vormstabiliteit van de Cando Comfort buitendeur. “Eventueel krimp- en zwelgedrag wordt hierdoor sterk verminderd. Dat maakt de deuren ook op een andere manier duurzaam, want ze hoeven minder vaak geschilderd te worden. Ook op die kosten kunnen consumenten dus flink besparen”, zegt Van Putten. Op de aluminium platen worden als afwerking de oppervlakteplaten bevestigd, die het uiterlijk van de deur bepalen. “Die duurzame platen zijn van 100% FSC® -gecertificeerd meranti multiplex gemaakt. Met een uniforme houtnerftekening zodat de deuren niet van massief houten deuren te onderscheiden zijn. En omdat die oppervlakteplaten uit één geheel bestaan, zijn er geen stijl-dorpel verbindingen. Dat maakt de deuren veel minder gevoelig voor weersinvloeden.”

Vier stijlen

De Cando Comfort voordeuren zijn verkrijgbaar in vier verschillende stijlen: Klassiek, Tijdloos, Modern en Landelijk. Van Putten: “Met binnen iedere stijl een brede keuze uit meerdere modellen, met en zonder glas. Daarmee past er altijd wel een type Cando Comfort voordeur op de gangbare bouwstijlen in Nederland.” De voordeuren worden standaard voorzien van isolerend glas. Binnen het assortiment Cando Comfort achterdeuren kan uit vier modellen gekozen worden, waarbij vooral het glasoppervlak in de deur verschilt. “Voor alle achterdeuren leveren we het HR++ isolatieglas mee. Dit HR++-glas is aan één zijde voorzien van een speciale metaalcoating die er, samen met een brede luchtspouw met argongas voor zorgt dat de kou buiten blijft en de warmte binnen grotendeels wordt teruggekaatst”, zegt Van Putten. Omdat het zonlicht wel wordt doorgelaten, draagt ook het glas in de Cando Comfort achterdeuren bij aan een behaaglijk en prettig wooncomfort.

“De bouwmarkt kan meeliften op de grote vraag naar isolatiematerialen waaraan wij buitendeuren hebben toegevoegd.”

Bijpassend hang- en sluitwerk

Behalve de glaspakketten wordt ook bijpassend hang- en sluitwerk bij de buitendeuren geleverd. “Daarmee bieden we ook naar onze retailpartners een totaalconcept waarmee de bouwmarkt alles in huis heeft om een complete en kwalitatief hoogstaande oplossing voor isolerende buitendeuren te verkopen.” Behalve een driepuntsluiting en SKG***-veiligheidspakket kan ook een bijpassende tochtvaldorpel meegeleverd worden. “Zo’n veiligheidspakket bevat veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging, veiligheidsscharnieren en de benodigde frezingen en boringen die de montage vereenvoudigen”, aldus Van Putten.

All Inclusive

Binnen Cando Comfort kan de consument in de bouwmarkt kiezen voor drie opties, variërend van doe-het-zelf tot de All Inclusive-service. “Als ze kiezen voor doe-het-zelf, kopen ze de buitendeur met het hang- en sluitwerk in de bouwmarkt en monteren ze de deur vervolgens zelf thuis”, zegt Van Putten. Wil de consument iets meer gemak, kan hij kiezen voor doe-het-samen. “Dan regelt de bouwmarkt bijvoorbeeld het inmeten en wordt de deur alvast op maat gemaakt. De consument hangt de deur dan thuis zelf af.”

Consumenten die zich niet willen wagen aan de klus kunnen gebruik maken van de All Inclusive-service van Cando. “Dan wordt alles geregeld. De consument bestelt de deur in de bouwmarkt, vervolgens komt een specialist langs die de deur inmeet en zorgt dat deze op maat gemaakt wordt. Vervolgens wordt de deur ook gemonteerd en opgehangen bij de consument thuis”, zegt Van Putten, die meldt dat deze service alleen beschikbaar is voor de voordeuren van Cando Comfort.

Retail profiteert mee

Welke optie de consument ook kiest, het zijn volgens Van Putten allemaal concepten waarvan de retail ook profiteert. “De bouwmarkt kan meeliften op de grote vraag naar isolatiematerialen waaraan wij buitendeuren hebben toegevoegd. Afhankelijk van de service die de ondernemer erbij kan aanbieden, levert het hem extra omzetkansen op.” Maar ook van het lichte gewicht van de deuren profiteert de bouwmarkt. “Dat scheelt enorm in de verwerking van de deuren. In het magazijn, op de vloer van de bouwmarkt en tijdens het eventueel bewerken van de deur.”

Gekoppeld aan de interessante prijsstelling biedt Cando Comfort de retail volop kansen. “De duurzame deuren zijn beschikbaar vanaf 600 euro en dat is niet veel duurder dan traditionele houten buitendeuren, die veel hogere onderhouds- en stookkosten met zich meebrengen.” 

Investeren in groei

Deli Home heeft de ambitie om de digitale timmerfabriek van de toekomst te worden. “Dat betekent dat we veel investeren in nieuwe producten en concepten, maar ook in voorwaarden om onze serviceverlening op peil te kunnen houden. We groeien hard en daarop anticiperen we, onder meer met de bouw van een nieuwe hal in Zevenaar. Die ruimte moet ons de gelegenheid bieden om onze beloften als het gaat om levertijden, voorraad en logistiek waar te blijven maken”, zegt Van Putten, die meldt dat de nieuwbouw in 2022 in gebruik genomen kan worden.

Lundia Slim en Zuinig

Naast Cando richt Deli Home zich ook met Lundia op de doe-het-zelfmarkt. “Binnen Lundia presenteren we onze isolerende buitendeuren onder de naam Slim en Zuinig. Met ook keuze uit vier stijlen waarin consumenten altijd het door hun gewenste model kunnen vinden. Net als bij Cando bieden we ook bij Lundia met de Lundia Compleet service de mogelijkheid om de consument volledig te ontzorgen. Van het digitaal inmeten, aflakken in ieder gewenste RAL-kleur en het afhangen van de voordeur.”

Ook voor de professionele markt biedt Deli Home een soortgelijk concept. “Onder de naam Skantrae Next worden deze deuren met bijbehorende accessoires en services aangeboden in de bouwmaterialengroothandel en op de projectmarkt.”

Deli Home, Gorinchem, 018.369.12.34, info.nl@deli-home.com, www.deli-home.com