Curver lanceert een nieuwe collectie innovatieve afvalscheidingssystemen. Deze nieuwe producten maken afvalscheiding, hygiënische opslag en eenvoudige recycling mogelijk. “Consumenten gaan steeds bewuster met hun afval om en daarom zien we een stijging in de vraag naar oplossingen om afval te scheiden, ook voor grotere volumes.”

“Mensen in huis helpen is altijd het primaire doel van Curver geweest”, zegt Maartje Muskens, Senior Trade marketeer Benelux. “Met deze nieuwe producten bieden wij retailers meer mogelijkheden om in te spelen op de behoeften van hun klanten bij hoogwaardige en hygiënische afvalscheidingsoplossingen. Deze nieuwe collectie ziet er bovendien fraai uit en is erg functioneel.” Curver bood al afvalbakken met twee compartimenten aan, maar dat waren kleinere modellen. Nu volgt een uitbreiding op dit assortiment met afvalbakken met een groter volume en een slim afvalscheidingssyteem.

Waardevolle consumenteninzichten

Bij de ontwikkeling van hun producten baseert Curver zich op consumentenonderzoeken. Muskens deelt waardevolle inzichten: “Iedere Nederlander heeft 490 kilogram afval per jaar, waarvan 60% wordt gescheiden. Technisch zouden we al 80% kunnen scheiden. De meeste mensen scheiden afval in minstens vier delen, dan moet je bijvoorbeeld denken aan groen afval, glas, papier, plastic en restafval.”

“Consumenten vinden hygiëne de belangrijkste eigenschap bij afvalsystemen”, legt Muskens uit. “Daarbij willen ze graag een grote opening bij een afvalbak, liefst met een pedaal om te openen. Ook kijken ze naar gebruiksgemak, of de afvalbak licht van gewicht is en of de afvalbak makkelijk verplaatsbaar is.” Omdat consumenten steeds bewuster omgaan met hun afval introduceert Curver een modulaire serie van functionele afvalbakken: Ready to Collect. Daarnaast is er uitbreiding bij de Decobin en Compatta collecties.

Ready to collect

Ready to Collect is vervaardigd van 100% gerecyclede materialen. De collectie bestaat uit een 5L-composteerbak voor biologisch keukenafval en 10L-, 20L- en 30L-bakken met splitdeksel voor gemakkelijke toegang (alleen beschikbaar bij de 20L- en 30L-versies). Hierin kunnen lege verpakkingen, flessen of blikjes gescheiden worden verzameld, klaar om te worden gerecycled. Bij iedere bak zitten stickers, zodat een consument weet welk type afval in welke bak gaat. De bakjes zijn makkelijk te reinigen en geschikt om in de vaatwasser schoon te maken. Met de bijbehorende ring zet je deze vast.

De bakken voor afvalscheiding bieden maximale hygiëne en kunnen overal geplaatst worden. Alle maten kunnen op elkaar worden gestapeld om vloeroppervlak te besparen. De afvalbakken passen in keukenkasten en er is ook een optie om de collectie aan de muur of in een kast op te hangen met de bijgeleverde muurbeugel. De collectie is beschikbaar in een stijlvol kleurenpalet inclusief blauw/grijs, groen en donkergrijs.

  • Modulaire bakken, stapelen is makkelijk
  • De twee grote maten hebben split lid, waardoor ze ook halverwege open kunnen
  • Met afvalzakhouder
  • Ophangsysteem door middel van een kunststof houder
  • Vier maten in drie kleuren
  • Optimale prijs-kwaliteitverhouding

Decobin krijgt 65-liter variant

De succesvolle collectie Curver Decobin rechthoekige afvalbakken wordt uitgebreid met een 65L pedaalemmer, verkrijgbaar in twee versies: één met een grote opening voor gemakkelijke toegang en één met twee binnenemmers voor afvalscheiding. De pedaalemmer is gemaakt van 100% gerecycled materiaal en heeft een gemakkelijk te reinigen oppervlak waarop vingerafdrukken niet te zien zijn. Curver staat voor kwaliteit en duurzaamheid: ze geven maar liefst vijf jaar garantie.

Compatta 50l en Compatta duo

De populaire Compatta 25L komt nu ook in een variant met twee keer zoveel inhoud. Deze pedaalemmer van 50L bestaat voor minimaal 70% uit hoogwaardig, betrouwbaar gerecycled materiaal. Zowel de 25L- als de 50L-pedaalemmers zijn verkrijgbaar met een enkel compartiment dat voorzien is van een zakhouder om wegglijden te voorkomen. De Duo-versie bevat twee uitneembare binnenemmers om afval te scheiden. Het pedaal is inklapbaar zodat het gemakkelijk kan worden opgeborgen en de antislipvoetjes bieden maximale grip op elk vloeroppervlak.

“Duurzaamheid is de kern van ons bedrijf. Onze nieuwe afvalbakken zijn waar mogelijk gemaakt van gerecycled materiaal”, benadrukt Muskens. “Wij vinden dat producten van gerecycled materiaal bereikbaar moeten zijn voor consumenten. Met dit soort producten en door verantwoord gebruik van materialen willen we onze impact verkleinen en het milieu om ons heen beschermen.” Retailers krijgen de beschikking over een complete verkooppresentatie voor alle collecties. Om de verkoop zoveel mogelijk te stimuleren, zitten er lifestylefoto’s van de collectie bij. De nieuwe collecties zijn beschikbaar vanaf december 2021. 
 

Keter Benelux bv, Rijen, http://www.curver.com/, csindoorbnl@keter.com, 0161 228 300