Rolf Kuijpers van Outlet DHZ was het zat en opende vandaag de deuren van zijn bouwmarkt voor het publiek. Op last van de gemeente ging hij – noodgedwongen – vanmiddag ook weer dicht.

Voor Rolf Kuijpers van Outlet DHZ in Valkenswaard is de maat vol. Hij opende woensdag 12 januari de deuren van zijn bouwmarkt. "Goed is goed, maar dit gaat zo niet meer."

"Als ik 15 mensen binnenlaat op 2.000 m2, is dat toch veilig?". Dat weet Rolf Kuijpers van Outlet DHZ in Valkenswaard 100% zeker. Dus opende hij vandaag de deuren weer voor het publiek. Lockdown of geen lockdown. "Ik moet toch 26 mensen te eten geven en weet zeker dat ik veilig open kan. Bovendien zitten we hier op 5 kilometer van de grens en daar puilen de bouwmarkten uit. Ook heb ik al de tweede vuurwerkverkoop achter elkaar gemist. De bunker zit propvol met verse inkoop en als ze dan twee weken vantevoren de boel afblazen, is voor mij de maat vol. Ik wil op alle manieren meedenken, maar goed is goed."

Op het moment dat we Kuijpers spreken is hij al driekwart dag open en 'loopt het lekker door' met klanten. En – geloof het of niet –  nét op dat moment dat wij hem spreken, krijgt hij telefoon van de gemeente. "Een half uur om het terug te draaien en anders een dikke boete. Hij zei het niet precies, maar het gaat wel over € 10.000,-. Dus ga ik dicht. Geen keus. Terwijl de gemeente zelf hier vanochtend kwam afhalen he? Ik kan je de bon laten zien."