Bij Gamma en Karwei hebben ze alles klaarstaan om morgen open te gaan voor 'winkelen op afspraak'.

Dat zegt een woordvoerder van franchisegever Intergamma: "Superfijn dat we weer open kunnen voor onze klanten. We weten dat we veilig open kunnen en hebben alles 'in place' om dat te doen. En iedere stap in die richting is zeer welkom. 'Winkelen op afspaak' is dan ook weer beter dan alleen click & collect."

Schakelen op continue verandering 

Intergamma heeft alles klaarstaan om morgen metéén open te gaan. Het wachten is op de parameters qua openingstijden, aantal klanten, welk tijdsbestek en hoelang-vantevoren-reserveren. "Snel schakelen in continu veranderende situaties is een nieuwe compententie die retail zich eigen heeft moeten maken", klinkt het. "En daar slaagt Intergamma steeds beter in."

Achterkant onder controle

"In de lockdown van 2021 kregen we het signaal om klanten zo min mogelijk naar de winkel te laten komen en ons te beperken tot noodzakelijk assortiment. Daar hebben we toen heel nauwkeurig rekening mee gehouden en vanuit die ervaring weten we nu ook heel goed wat er gebeurt qua assortiment en hebben we de achterkant van onze organisatie goed onder controle. De afgelopen periode van lockdown kregen we een ander signaal om het vooral zo veilig mogelijk te doen en hebben. Daar hebben we dus ook anders op geacteerd bijvoorbeeld door de minimale orderdrempel te laten vervallen en de uitzonderlijke openingstijden die we als branche kregen voor click & collect ook te benutten. Dat is namelijk echt belangrijk voor klanten."

Na de 2021-lockdown stelde Gamma en Karwei dat 'winkelen op afspraak eigenlijk niet 'uitkon'. Maar dat betrof toen het heel beperkte aantal klanten.

Check ook de reacties van andere DHZ-retailers op de uitgelekte versoepelingen.