Ondertussen in Enschede... is Hornbach gestart met de inrichting van de nieuwste bouwmarkt.

Zo'n inrichting is een serieuze klus, want het assortiment van Hornbach telt maar liefst 120.000 artikelen. De deuren van de bouwmarkt worden in de eerste helft van dit jaar geopend.

Hornbach nummero 17

Die Hornbach is de zeventiende vestiging van de bouwmarktketen in ons land, de tweede in de provincie Overijssel. Met een oppervlakte van zo’n 17.000 m2 vinden klussers er straks alles voor élk project. “Nu we de sleutels in handen hebben, zijn we een stap dichter bij de opening van onze projectbouwmarkt”, vertelt vestigingsmanager Jeroen Christenhusz enthousiast. “Daar kijken we natuurlijk enorm naar uit. We zijn meteen gestart met het plaatsen van het interieur. Denk aan stellingen, balies en de kassameubels.”

Inrichten en inwerken

Zodra het interieur staat, kan de bevoorrading beginnen. Christenhusz vervolgt: “Ja, het vullen van de schappen is met een assortiment van 120.000 verschillende artikelen een serieuze klus. Maar met 150 collega’s gaat dat vrij snel. De meeste collega’s zijn enkele maanden geleden al gestart met hun nieuwe baan en ingewerkt in andere vestigingen. Dat we nu samen in onze eigen vestiging aan de slag gaan, maakt dat we als team goed op elkaar ingespeeld raken. Door het vullen van de schappen weten we elk artikel bovendien snel te vinden.”

Nóg drie op de planning

Na Enschede verwacht directeur Evert de Goede achtereenvolgens Nijmegen, Rotterdam en Almelo te openen. De eerste nog in 2022, de andere twee in één jaar, in ’22 of in ’23. “Maar… dat kan altijd nog veranderen. Er zijn namelijk nog wel ‘wat puntjes te overbruggen’.” Zo zei directeur Evert de Goede al bij de opening van Hornbach Apeldoorn in MIX.